Jasno
32°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Ďalšie tri body sú doma, Hlavaj s čistým kontom
Zdielať na

Ďalšie tri body sú doma, Hlavaj s čistým kontom

OSTRAVA / Kto čakal veľa gólov Slovákov v súboji s Poľskom, ostal sklamaný. Padli dva, navyše hneď v prvej tretine a potom sa už skóre dlhé minúty nemenilo. Naši reprezentanti si to šetrili na posledné minúty zápasu, keď v počas 12 sekúnd pridali dva presné zásahy. Slovensko po víťazstve získalo ďalšie 3 body. Čakajú ho teraz dva dni voľna. V sobotu o 20.20 h ho čaká Francúzsko.

Dva góly počas 12 sekúnd

Našim najlepším hráčom na začiatku tretej tretiny bol Samuel Hlavaj, Poliaci si totiž vypracovali hneď niekoľko šancí. Využitie tých slovenských už privolávalo aj hľadisko. Ale známe “teraz to príde” nebolo vypočuté. Súper musel vymeniť brankára, keď sa v 52. minúte nepríjemne zranil Tomáš Fučík. Čecha s poľským pasom vystriedal David Zabolotny. Ten mal šťastie pri viacerých šanciach našej reprezentácie. Dve a pol minúty pred koncom sa puk napokon podarilo pretlačiť do bránky súpera Cehlárikovi. Keď sa o niekoľko sekúnd k nemu pridal Cingel Slovensko vyhralo nad Poľskom 4:0.

Šance bez gólovej bodky na oboch stranách

Úvod druhej tretiny bol v znamení nepresností a strát puku na strane Slovákov. Pohrozili Poliaci, no Hlavaj bol pozorný, aj pri Brykovom úsilí. Tatarovo sólo v 25. minúte ostalo bez úspešnej bodky. Rovnao aj Krzysztof Maciaś, ktorý mal najväčšiu poľskú šancu v polovici zápasu. Napriek chýbajúcim gólom sa fanúšikovia výborne zabávali. Z 9-tisícovej kapacity, približne päť a pol tisíc miest obsadili Slováci a bolo to aj počuť. Záver druhej tretiny bol v znamení vylúčení na našej i poľskej strane. Tímy však svoje presilové hry nevyužili. Aj po 40. minútach Slovensko - Poľsko 2:0.

Milimetrová prihrávka Nemca Tatarovi mala oči

Slováci sa tešili z prvého gólu už po dvoch minútach súboja s Poľskom. Po Kochovej strele sa snažil puk do bránky neúspešne upratať Tatar, no napokon sa to podarilo až Cingelovi. Tatarovi v úvodnej tretine nebolo dopriate ani o 6 minút neskôr, keď poľského brankára Fučíka opäť neprekonal ani dvakrát. Neuspeli ani jeho spoluhráči a prosba slovenských fanúšikov v hľadisku ostravskej arény ostala nevypočutá až do 12. minúty, keď Nemcova nádherná prihrávka konečne Tatarovi dopriala presný zásah - 2:0. Poľský brankár ale naďalej držal svoj tím pri slovenských pokusoch. Keď za príliš vysokú hokejku išiel na trestnú lavicu Pawel Zygmunt, naša reprezentácia mala výhodu presilovej hry, ktorú ale nevyužila. Vzápätí nám Poliaci darovali ďalšiu, keď zle striedali. Ale Fučíkovo sebavedomie opäť len narástlo pri našich strelách.

Naša reprezentácia nastupuje v úlohe favorita. V tíme, ktorý má na konte 5 bodov a v skupine mu zatiaľ patrí 3. priečka, nenastanú žiadne zmeny. Potvrdilo to dnešné ranné rozkorčuľovanie. Do bránky pôjde opäť Hlavaj, dvojku mu bude robiť Škorvánek. V príprave sme nad Poľskom, ktorého trénerom je Slovák Róbert Kaláber, vyhrali 6:1. Poliaci, ktorí sa do elitnej kategórie MS vrátili po 22 rokoch, stále čakajú na prvé víťazstvo a v B skupine sú poslední s jediným bodíkom.

Duel SR-Poľsko, ktorý začína o 20.20 h môžete sledovať na TVJOJ. O postrehy, analýzy i zaujímavé fakty sa v štúdiu JOJŠPORT podelia známe hokejové osobnosti: Michal Handzuš, Michal Hudec, Tomáš Surový a Rastislav Konečný.

Martin Fehérváry pred zápasom s Poľskom:

Marek Hrivík pred zápasom s Poľskom:

"Ako budú hrať oni, to my neovplyvníme. Keď každý z nás pôjde do toho zápasu na 100 %, tak to musíme vyhrať."

Ján Pardavý, asistent trénera reprezentácie SR:

"Musíme byť zrovnaní v hlavách a nepodceniť Poľsko ani na sekundu."

Súvisiace články