Skoro jasno
20°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Kelemenov teč a puk v bránke! Slováci vyhrali nad USA 5:4 po predĺžení
Zdielať na

Kelemenov teč a puk v bránke! Slováci vyhrali nad USA 5:4 po predĺžení

OSTRAVA / Slováci odohrali proti jednému z najväčších favoritov majstrovstiev sveta, USA, výborný zápas. Hrali aktívne, strieľali pri každej príležitosti, zvládli oslabenia a hlavne - pridali góly. V prvej tretine vďaka útočníkom Kelemenovi a Hudáčekovi, v druhej tretine vďaka obrancom Nemcovi a Kochovi. Náš tím podržal výbornými zákrokmi brankár Samuel Hlavaj. No súper vyrovnal v záverečnej tretine, keď slovenskí hráči poľavili v koncentrácii, dal tri góly a poslal zápas do predĺženia. V ňom strelu Nemca poslal správnym smerom Kelemen a Slováci vyhrali a získali dôležité 2 body!

Zápasy MS v hokeji môžete sledovať na TV JOJ, JOJ ŠPORT, JOJ PLUS a JOJ PLAY alebo online TU.

Kelemen to začal a aj ukončil. Slováci zdolali USA 5:4

Kelemenove zakončenie v hre troch proti trom bolo efektné, ale neskončilo gólom, rovnako nevyužitá bola aj ďalšia šanca Slovákov. Hlavaj zneškodnil strelu Nelsona, no rozohrať nestiho, keďže sa rozhodcovia “upískli”. Po strele Šimona Nemca už mohli len odpískať koniec zápasu. Jeho streluu tečoval Kelemen.

Pozrite si víťazný gól dnešného zápasu:

Tri góly Američanov a zápas ide do predĺženia. 4:4 po 3. tretine

Výborný ale fyzicky náročný hokej predvádzali zverenci trénera Craiga Ramsayho aj v záverečnej tretine. Američania sa snažili niečo vymyslieť a čím skôr dať kontaktný gól. Keď naši hráči zaváhali v strednom pásme a USA v 45. minúte znížili na 2:4 zásluhou Shanea Pintoa a ožili.

V poslednej desaťminútovke Grman zablokoval strelu a odchádzal z ľadu s poriadne bolestivou grimasou. USA poriadne zdramatizovali zápas, keď si v 54. minúte Brady Tkachuk najprv vychutnal obrancu Kocha a neskôr aj nášho brankára - 3:4.

Keď nikto nezastavil Luka Hughesa, ten necelé 4 minúty pred koncom vyrovnal na 4:4. Tatar mal síce fantastickú šancu na víťazný gól, ale za stavu 4:4 bude zápas pokračovať predĺžením.

Grman odchádzal z ľadu s poriadne bolestivou grimasou

V poslednej desaťminútovke Grman zablokoval strelu a odchádzal z ľadu s poriadne bolestivou grimasou. Jeho zranenie striedačke avizoval aj brankár Samuel Hlavaj.

Patrik Koch si poradil Johnnym Gaudreaum

Ten po ich strete ostal ležať na ľade. Ako povedali komentári JOJ ŠPORT - na 90. roky bežný zákrok, teraz už ale takéto veci rozhodcovia prísne vyhodnocujú. Našťastie, aj pri prísnom metre, nášho obrancu nevylúčili. Johnny Gaudreau však odišiel do šatne.

Obrancovia pálili presne, Hlavaj chytal famózne. 4:1 po 2. tretine

Po potýčke dve sekundy pred koncom prvej tretiny sa síce pokračovalo na začiatku tej druhej piati proti piatim, no na trestnej lavici sedeli tak Brady Tkachuk a Martin Pospíšil za hrubosť, ako aj Zach Werenski a Pastrik Koch, obaja za sekanie.

V 23. minúte stiahol Hlavaj puk zo vzduchu ako muchu a napriek tlaku USA držal čisté konto. Hrihovíkova a Slafkovského aktivita gól nepriniesla. Na druhej strane však Matt Boldy znížil v 25. minúte na 1:2.

Vzápätí ale Slováci dostali druhú presilovkovú výhodu, zahrali ju lepšie, no skórovali až po nej. Šimon Nemec zvýšil na 3:1, keď prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. 

Tretí slovenský gól strelil Šimon NEMEC:

Vzápätí Hlavaj efektnou šnúrou opäť rozosmutnil súpera. A keďže naša reprezentácia bola pri chuti, z protiútoku v 29. minúte upravil Patrik Koch na 4:1.

Naši obrancovia vyhnali z bránky USA Nedeljkovica, ktorého vystriedal Augustine. Vylúčenie Sukeľa Slováci odohrali výborne. Po ňon sa náš gólman zaskvel dvomi výbornými zákrokmi a hľadisko skandovalo: Slavo Hlavaj! Ten čaroval niekoľkokrát aj v oslabení, keď na trestnej lavici sedel Grman. Po 40. minútach Slovensko - USA 4:1

Štvrtý slovenský gól strelil Patrik Koch:

​Slovensko hralo od úvodných minút aktívne.  2:0 po 1. tretine

A zo svojej aktivity vyťažilo maximum, keďže Kelemen zariadil, že po 4. minútach vyhrávalo 1:0. Naši reprezentanti mali viaceré šance, no pohrozili aj Američania. Podržal nás Hlavaj, ktorý niekoľkými výbornými zákrokmi získal pri svojom prvom štarte na týchto majstrovstvách sveta potrebné sebavedomie. Jeho spoluhráči pálili na amerického brankára Nedeljkovica z každej pozície.

​Prvý slovenský gól strelil Miloš KELEMEN:

​Po nádhernej akcii Tatara si Hudáček pripísal v dnešnom 125. reprezentačnom zápase gól, ktorým v 12. minúte zvýšil na 2:0 pre Slovensko. Hráči USA začali provokovať najmä v súboji okolo slovenskej svätyne a pokúsili sa tak zmeniť dovtedajší priebeh a tempo zápasu.

V závere tretiny si naša reprezentácia vypýtala presilovú hru, ktorá jej ale nevyšla. Krátko po nej pohrozili na jednej strane Hrivík a na druhej strana Boldy s Nelsonom. Slovensko po prvej tretine vyhráva nad USA 2:0.

Druhý slovenský gól strelil Libor HUDÁČEK:

V zápase nechýbali ani fyzické potýčky

​Brady Tkachuk si vyšliapol na Mária Grmana, ktorý už nestihol na neho reagovať! Tkachukovi sa bez zaváhania postavil Martin Pospíšil! Rukavice dole nešli, ale obaja sa nevyhnú trestom! Obaja dostali tre:st za hrubosť a Tkachukovo vykrikovanie cestou do šatne dáva tušiť, že o takéto momenty asi núdza nebude

Súvisiace články