Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hokejisti čakajú na víťazstvo Švajčiarska. Jánošík: Verím, že postúpime
Zdielať na

Hokejisti čakajú na víťazstvo Švajčiarska. Jánošík: Verím, že postúpime

RIGA, BRATISLAVA / Adam Jánošík by si večerný zápas na MS v Rige medzi Švajčiarskom a Lotyšskom pozrel najradšej v hotelovej izbe. Slovenský hokejový obranca bude spolu so svojimi spoluhráčmi držať palce Švajčiarsku, aby zdolali v poslednom zápase skupiny B Lotyšsko za tri body. V tom prípade sa Slováci budú sťahovať do Tampere, kde na nich bude čakať vo štvrťfinále víťaz skupiny A.

Slovenskí hokejisti majú za sebou posledné vystúpenie v skupine B, v ňom potrebovali zdolať Nórov, aby si zachovali nádej na postup do vyraďovačky. O triumfe 4:1 rozhodli v prvej tretine, keď tromi gólmi zmrazili snahu Nórov. "My sme išli tento zápas vyhrať, predviedli sme dobrý, skúsený výkon. Čakáme, čo bude večer a verím, že postúpime," povedal Jánošík.

Výsledok večerného zápasu bude známy zhruba o 23.00 miestneho času, Slováci ho budú zrejme sledovať v hoteli. Naznačili to viacerí hráči, potvrdil to aj Jánošík: "Zatiaľ nevieme. Chceli sme v prvom rade vyhrať, to sa nám podaril. Teraz uvidíme, aký bude ďalší program. Ale ja by som bol radšej v hoteli. Treba si oddýchnuť a ak sa to podarí, nebude veľa času."

​Plán v zápase s Nórskom bol pustiť sa do súpera z plných síl od úvodného hvizdu. Severania mali v nohách ťažký pondelkový zápas proti Kanade a kratší oddych súpera bol v prvej tretine viditeľný. "Chceli sme na nich vyletieť, pánboh zaplať, že sme dali góly. Fakt to bol dobrý tímový výkon od každého. Preto si to štvrťfinále zaslúžime," vyhlásil Jánošík.

​Triumf sa napriek tomu nerodil ľahko, Nóri najmä v druhej tretine mali momenty, počas ktorých Slovákov zavreli v útočnom pásme. "Hokej išiel dopredu, všetky zápasy sú vyrovnané.. Ťažké chvíle po góloch súpera sú vždy. My sme navyše po inkasovaní hrali v oslabení, takže nepríjemné momenty pre nás. Ale preto sme vyhrali zaslúžene, že sme tieto kritické momenty zvládli," uzavrel slovenský obranca.

Súvisiace články