Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Štvrtý gól Nórom. Pánik uzavrel skóre gólom do prázdnej bránky
Zdielať na

Štvrtý gól Nórom. Pánik uzavrel skóre gólom do prázdnej bránky

RIGA, BRATISLAVA / Výber Craiga Ramsayho hral proti Nórsku koncentrovane, dokázal vyhrávať vhadzovania a premeniť šance. Nóri zo začiatku hrýzli, no cítiť, že majú v nohách ťažký zápas proti Kanade z pondelka. Slováci vyhrali vo svojom poslednom zápase základnej skupiny majstrovstiev sveta 4:1, skóre uzavrel Pánik gólom do prázdnej bránky pri odvolaní gólmana.

​Skvelý vstup do zápasu s Nórskom. Prvé tri minúty boli oťukávacie, no v závere 4. minúty sa skvelo uvoľnil kapitán Slovenska, oklamal gólmana Nórov, ktorý čakal prihrávku, a po strele Hrivíka inkasoval. Prvá strela na bránku, prvý gól.

Nóri sa nezľakli a hrozili, Slovákov v 6. minúte zachránila žrdka Škorvánkovej bránky. Hralo sa na oboch stranách, Grman skvelo vyviezol puk a Cehlárik krásne vystrelil. Skóre sa nemenilo, no vzápätí po vhadzovaní sa už presadil. Vyhraté buly, výborné prihrávky, Rosandič nastrelil puk a skvelo sa zorientoval pred gólmanom Cehlárik.

​Nóri boli stále nebezpeční, prácu mal opakovane Škorvánek. Atraktívny hokej v prvej tretine, žiaria gólmani na oboch stranách, v 11. minúte vychytal šancu Hudáčka. Rýchly hokej pokračoval celú prvú tretinu a tretí gól pridal po krásnom sóle Lantoši.

Aj keď to vyzeralo, že Nóri nevládzu po pondelňajšom ťažkom zápase s Kanadou, v úvode druhej tretiny znížili na 1:3. Následne sa Slováci nechali vylúčiť a bolo jasné, že to bude stáť sily. V oslabení sa dostal do úniku Pánik, ale v parádičke zabudol puk za sebou.

​V tretej tretine gól nepadol, hoci Slováci si šance utvorili. Nóri hrýzli, zo žiadnej akcie však nebola vyložená šanca. Štyri minúty pred koncom tretiny Nóri odvolali brankára, no výrazný tlak si neutvorili a len miestami zavreli Slovákov v pásme. Prázdnu bránku využil Richard Pánik, ktorý zvýšil na 4:1 a uzavrel gólovú štatistiku Slovenska v základnej časti. Po víťazstve 4:1 bude tím okolo kapitána Mareka Hrivíka čakať na víťazstvo Švajčiarska nad Lotyšskom, ktoré by zabezpečilo výberu Craiga Ramsayho postup do play off šampionátu. 

Slovensko - Nórsko 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)

Góly: 4. Hrivík (Pánik, Regenda), 8. Cehlárik (Rosandič, Kňažko), 16. Lantoši (Gajdoš), 59. Pánik - 24. Vikingstad (Berg-Paulsen, Olsen)

SLOVENSKO: Škorvánek - Nemec, Koch, Grman, Ivan, Rosandič, Kňažko, Gajdoš, Jánošík - Pánik, Hrivík, Regenda - Kelemen, Hudáček, Cehlárik - Lantoši, Sukeľ, Kudrna - Lunter, Čacho, Tamáši.