Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Krajčí dodržal sľub a bol na pódiu
Zdielať na

Krajčí dodržal sľub a bol na pódiu

Zdroj: SMF

Jediný slovenský zástupca v seriáli Majstrovstiev Európy triedy Superstock 600 - Tomáš Krajčí - skončil na poslednom podujatí sezóny v Portugalsku na 3. mieste. Po druhýkrát v sezóne si tak na pódiu vychutnal ovácie.

Po kvalifikácii, ktorá mu v Portimau nevyšla podľa predstáv, bola sklamaný. No v pretekoch sľúbil odjazdiť maximum. Ako sa ukázalo, dodržať slovo mu dalo zabrať.

"Štart mi celkom vyšiel, dostal som sa na piatu pozíciu. Ale trochu som sa začal prepadať. Nedokázal som sa dostať do tempa. Nemali sme žiadny zahrievací tréning a ja s týmto mávam dosť problémy. Začalo to vyzerať, že tú prvú skupinku ani nedobehnem," popísal dianie na trati Krajčí.

Postupne sa však dostal do tempa a navyše jazdci pred ním začali robiť chyby. Aj trochu so šťastím sa napokon predral na priebežné štvrté miesto.

"Na tretiu pozíciu som sa napokon dostal celkom ľahko. Austrálčanovi Metcherovi išlo o titul, a tak jazdil skôr na istotu a veľmi so mnou nebojoval. Až do cieľa pretekov som si potom len udržiaval náskok. Dopadlo to dobre, je to pekný záver sezóny. "

V konečnej klasifikácii, v ktorej bodovalo 40 jazdcov, figuruje pretekár zo Žiliny na  12. mieste.

Majstrovstva Európy triedy Superstock 600, Portugalsko, stupne vitazov

SMF