Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kubica si vydýchol - jeho lakeť bude funkčný
Zdielať na

Kubica si vydýchol - jeho lakeť bude funkčný

Zdroj: web - Kubicov lakeť po autohavárii

Pri nepríjemnej februárovej havárii na rely v Taliansku takmer prišiel o pravú ruku. Po nedeľňajšej operácii si pilot F1 Robert Kubica môže vydýchnuť. Lekári mu ju dali do poriadku a mala by opäť fungovať na 100 percent.

Len čo sa 26-ročný Poliak prebral z narkózy sám zatelefonoval dobrú správu svojmu tímu a zároveň sa pýtal ako sa Renaultu darilo na Veľkej cene Belgicka. Kto vie, či bol spokojný s 9. miestom Petrova a 13. priečkou Bruna Sennu. Isté je, že si ešte bude musieť počkať, pokiaľ sa sám do monopostu počas niektorej Grand Prix posadí.

Hlavné teraz je, že Kubicova posledná operácia dopadla na výbornú a ďalšie ho  nečakajú. A má ich za sebou teda neúrekom. Prvé absolvoval hneď po nehode, ďalšie štyri v marci a pod nôž šiel ešte aj v máji. 

Lekári mu naprávali chodidlo i rameno. No najviac práce mali s jeho pravou rukou, ktorú mal zlomenú na viacerých miestach. Snažili sa obnoviť funkčnosť predklatia a aj svalov. Po polroku hlásia hotovo - lakeť by mal mať dokonalú pohyblivosť.

Poliak už pred posledným chirurgickým zákrokom začal s náročnou rehabilitáciou, ktorá mu má dopomôcť vrátiť sa do pôvodnej fyzickej kondície. Ruku však bude môcť zaťažovať až o niekoľko týždňov. Ak sa rany budú hojiť podľa predpokladov, tak približne o mesiac. A potom by už začal s tréningom na simulátore.

s barlami

axisofoversteer.blogspot.com

zraneny laket

axisofoversteer.blogspot.com