Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Kubica sa vážne zranil, možno príde o ruku!
Zdielať na

Kubica sa vážne zranil, možno príde o ruku!

Zdroj: TASR - Robert Kubica

Poľský pilot seriálu formuly 1 Robert Kubica utrpel počas pretekov Rallye Ronde di Andora v Taliansku vážne zranenia. Do nemocnice ho previezli vrtuľníkom so zlomeninou zápästia a oboch nôh.

Kubica šoféroval automobil Škoda Fabia 2000, keď zišiel z cesty a v plnej rýchlosti narazil do steny kostola v San Lorenze neďaleko mesta Janov. Kým poľského pretekára museli z auta vystrihovať, jeho spolujazdec Jacub Gerber vyviazol z nehody bez zranení. Stajňa Lotus Renault potvrdila, že Kubica "mal nehodu vo vysokej rýchlosti" počas Rallye Ronde di Andora. "Pretekára previezli vrtuľníkom do nemocnice Pietra Ligure, kde práve absolvuje lekárske vyšetrenia. Jeho spolujazdec je v poriadku," uvádza sa vo vyhlásení nemocnice. Organizátori po nehode podujatie prerušili.

Podľa lekárov je Kubica mimo ohrozenia života. Najvážnejšie zranenia utrpeli jeho končatiny. "Ide o veľmi chúlostivú situáciu. V prvých hodinách, ktoré nasledujú po veľkom úraze, môže dôjsť k silnému krvácaniu," vyhlásil jeden z ošetrujúcich lekárov Roberto Carrozzino.

Poľský pretekár absolvoval vyšetrenia, na základe ktorých lekári mohli odhadnúť poranenia vnútorných orgánov a mozgu. "Všetky posudky sa musia ešte len urobiť," povedal Carrozzino na margo správ hovoriacich o amputácii Kubicovej ruky. "Amputácia nie je rozhodnutie, ktoré sa urobí tak rýchlo. Nebudem potvrdzovať, ani vyvracať túto správu," dodal.