Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Konôpka štartuje Porsche v Dubaji na 24-hodinovke
Zdielať na

Konôpka štartuje Porsche v Dubaji na 24-hodinovke

Zdroj: arc

ARC Bratislava opäť mieri do Dubaja

Pri premiérových vytrvalostných pretekoch na Blízkom východe v roku 2006 prišlo žlto-červeno-modré Porsche 996 GT3 do cieľa na 3. mieste, vlani po deviatich hodinách vo vedení z toho bola napokon 4. priečka v celkovom poradí.
Tím okolo úradujúceho okruhového Majstra Slovenska Mira Konôpku má v Dubaji opäť najvyššie ciele. Špičkovo pripravené Porsche 997 GT3 RSR je už v Dubaji, celý tím vrátane manažéra Andyho Studeniča a mechanikov odcestuje do Dubaja 11. januára.

Okrem Mira Konôpku sa budú za volantom žltého Porsche striedať aj dvaja Briti Sean Edwards (víťaz dvoch pretekov Porsche Supercupu 2008, európsky šampión GT3 v roku 2006), Oliver Morley (britský šampionát GT3) a mladý Rakúšan Richard Cvörnjek (účastník ADAC Formula Master).

arc

Konkurencia však bude ako každý rok opäť veľmi tvrdá. Na štarte bude 80 posádok, 16 vozidiel Porsche (vrátane novej špecifikácie 997 RSR v tíme IMSA Matmut), 3 Ferrari (tiež víťaz FIA GT 2006-2009 z Talianska, tím AF Corse), silné BMW Z4, Aston Martin, Mosler, Ginetta či Dodge Viper... Preto len vyrovnaný a bezchybný výkon môže priniesť želaný výsledok.

Prvé preteky roka v Dubaji určujú trend, ktorý Miro Konôpka bude preferovať počas celého roka 2010: „Našou prioritou budú štarty v medzinárodných vytrvalostných seriáloch. Máme pred sebou veľký sen – štart na 24-hodinovke v Le Mans s vlastným tímom – a po skúsenostiach s nomináciou na tento vrchol sezóny v posledných rokoch už vieme, že to so slovenskou licenciou nepôjde. Ale sú aj iné prístupy, ktoré zrejme využijeme... Preto budeme jazdiť aj Le Mans Series v Európe i Ázii. Preteky slovenských majstrovstiev zaradíme do nášho plánu len aj nebudú kolidovať s našim medzinárodným kalendárom.“

V spomínanom pláne štartov Mira Konôpku by aj tento rok mali byť slávne 24-hodinovky v Daytone v Spojených štátoch a na Nürburgringu v Nemecku.