Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Michael Schumacher už nie je pripútaný na lôžko, tvrdia zahraničné média
Zdielať na

Michael Schumacher už nie je pripútaný na lôžko, tvrdia zahraničné média

Zdroj: Archív

BERN / Koncom decembra uplynie už päť rokov, čo sedemnásobný svetový šampión v F1 Michael Schumacher spadol na lyžiach. Onedlho päťdesiatročný Nemec podľa zahraničných médií už nie je pripútaný na lôžko.

Bývalý nemecký pilot Formuly 1 Michael Schumacher údajne už nie je pripútaný na lôžko, ale jeho rodina musí platiť za intenzívnu zdravotnú starostlivosť o sedemnásobného svetového šampióna približne 60 tisíc eur týždenne, uvádza portál Daily Mail. 

​Rodák z Hürthu, ktorý 3. januára oslávi okrúhle päťdesiate narodeniny, je momentálne doma vo vile na brehu Ženevského jazera, kde sa zotavuje z ťažkého zranenia hlavy. To utrpel pred necelými piatimi rokmi na lyžovačke vo francúzskom alpskom stredisku Méribel. 

Náznak zmeny k lepšiemu u legendy motoristického športu však najnovšie potvrdil aj bývalý výkonný riaditeľ Ferrari a súčasný šéf FIA Jean Todt, ktorý priznal, že počas minulého mesiaca sledoval spolu so Schumacherom Veľkú cenu Brazílie. Niekdajší úspešný pretekár sa neobjavil na verejnosti od roku 2013 a o jeho zdravotnom stave sa dlho vedú polemiky, pretože najbližšia rodina odmieta zverejňovať informácie. Po nešťastnej udalosti Schumacher absolvoval operácie, ktoré boli nevyhnutné na to, aby vôbec prežil. Z umelého spánku ho lekári zobúdzali viac ako päť mesiacov.

Pozrite si reportáž o kariére Michaela Schumachera: 

Súvisiace články