Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hamiltona vraj McLaren neuprednostňuje
Zdielať na
Motorizmus

Hamiltona vraj McLaren neuprednostňuje

Zdroj: Paul Williams

Vedenie tímu Formuly 1 McLaren Mercedes rozčuľujú tvrdenia o tom, že uprednostňuje jedného zo svojich dvoch jazdcov Lewisa Hamiltona pred Fernandnom Alonsom. Obaja pritom majú stále šancu stať sa majstrami sveta.

Tím formuly 1 McLaren Mercedes bude počas Veľkej ceny Brazílie, zaobchádzať s oboma svojimi pretekármi Fernandom Alonsom i Lewisom Hamiltonom rovnako. V Brazílii sa pritom 21. októbra pôjde už posledné podujatie tohtoročných majstrovstiev sveta F1, na ktorom sa rozhodne o celkovom víťazovi.

Vedenie tímu vyhlásilo, že obaja budú dostávať tú istú tímovú réžiu z rádiových vysielačiek, obaja budú mať vozy nastavené tak, aby mali rovnakú šancu presadiť sa. Takto rázne musel McLaren Mercedes zaregovať oficiálnym vyhlásením z britského Wokingu, kde sídli. Chcel tak rozptýliť obavy, že Hamilton bude uprednostňovaný pred Alonsom len preto, lebo je Angličan.

O tom sa už špekuluje poriadne dlho. V tejto chvíli je to však o to vážnejšie, že pred vyvrcholením sezóny má debutant Hamilton na konte 107 bodov a úradujúci šampión F1 Alonso 103. Obaja teda majú stále reálnu šancu stať sa víťazmi série MS Formuly 1.

Tieto špekulácie sa usiluje dementovať šéf tímu Ron Dennis. „Obaja naši piloti prispeli k výbornej úrovni tohto ročníka formuly 1. Keby sme ich nevybavili rovnakými autami, ich vzájomné súperenie by stratilo zmysel. V Brazílii nemáme dôvod meniť princíp rovnakého prístupu k obom pretekárom,“ povedal Dennis novinárom.

Zdielať na