Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Stoner má šancu už v Japonsku vyhrať titul v MotoGP
Zdielať na
Motorizmus

Stoner má šancu už v Japonsku vyhrať titul v MotoGP

Zdroj: Patrick Mayon

O titul v seriáli MS cestných motocyklov v kategórii MotoGP už bojuje s Caseym Stonerom iba Valentino Rossi, jeho nádej je však už takmer iba v teoretickej rovine.

Talian Valentino Rossi síce zvíťazil minulý týždeň na štrnástom podujatí 18-dielneho seriálu majstrovstiev sveta cestných motocyklov na Veľkej cene Portugalska v Estorile, no jeho nádej na zisk celkového titulu v aktuálnej sezóne je už takmer iba teoretická.

Vedúci jazdec Austrálčan Casey Stoner má na svojom konte 287 bodov a pred svojím prenasledovateľom Rossim (211) už 76-bodový náskok. Na zvyšných štyroch podujatiach MS je možné získať ešte sto bodov, no Stonerov náskok vyzerá byť už nedostižný. V prípade víťazstva ešte iba 21-ročného Stonera v Japonsku by sa o titule rozhodlo už tento víkend v nedeľu. Rovnako by si jazdec na Ducati vybojoval celkový triumf aj v prípade vypadnutia či nebodovania Rossiho. Stoner sa môže stať prvým austrálskym majstrom sveta v kráľovskej kubatúre od čias fenomenálneho Micka Doohana (1994, 1995).

Priebežné poradie MS cestných motocyklov v kategórii MotoGP po 14 z 18 pretekov:

1. Casey Stoner (Austr.) Ducati 287,

2. Valentino Rossi (Tal.) Yamaha 211,

3. Dani Pedrosa (Šp.) Honda 188,

4. John Hopkins (USA) Suzuki 150,

5. Chris Vermeulen (Austr.) Suzuki 147,

6. Marco Melandri (Tal.) Honda 137

Zdielať na