Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Legenda rely Loeb (39) sa doma rozlúči s kariérou
Zdielať na

Legenda rely Loeb (39) sa doma rozlúči s kariérou

HAGUENAU / Deväťnásobný majster sveta v motoristickej rely Sébastien Loeb absolvuje počas tohto víkendu svoje posledné podujatie.

Tridsaťdeväťročný jazdec sa rozlúči so svojou úspešnou kariérou na najlepšom možnom mieste - doma vo Francúzsku.

Rely odštartuje vo štvrtok v Štrasburgu a v nedeľu budú piloti finišovať v Haguenau, rodnom mestečku francúzskej legendy motoršportu. "Dúfam, že dokážem prísť do cieľa v Haguenau. Bude to dobrý záver mojej kariéry. Samozrejme, že budú so mnou lomcovať veľké emócie. Na druhej strane si myslím, že by to mohlo byť aj o niečo ľahšie, pretože mám plány do budúcnosti," cituje Loeba internetová stránka wrc.com.

Rekordér v počte víťazstiev v rýchlostných skúškach (896) i celkových triumfov (78) mieri do seriálu majstrovstiev sveta cestovných automobilov FIA WTCC. "Ide o novú motiváciu a ciele. Budem robiť takmer to isté, jazdiť pre ten istý tím, takže bude jednoduchšie akceptovať koniec kariéry v rely. Ťažšie to možno bude pre môjho kopilota Daniela Elenu," dodal Loeb.

Deväťnásobný svetový šampión začal s kariérou v rely v roku 1999, svoje prvé preteky absolvoval v Katalánsku. Svoj prvý titul majstra sveta získal o päť rokov neskôr a odvtedy kraľoval tomuto motoristickému športu až do vlaňajška - získal deväť primátov po sebe. V tejto sezóne Loeb nastúpil na tri rely a z celkového triumfu sa bude radovať zrejme jeho krajan Sébastien Ogier, ktorý má v priebežnom hodnotení 83-bodový náskok pred Belgičanom Thierrym Neuvillom. Do konca ročníka zostávajú tri podujatia.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TASR

TASR

Súvisiace články