Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Homola ako jediný Slovák na štarte v Monze
Zdielať na

Homola ako jediný Slovák na štarte v Monze

Zdroj: homola motorsport

MONZA / Homola sa ako jediný Slovák predstaví v tohtoročnom vydaní Európskeho pohára cestovných automobilov FIA ETTC. Štartuje už tento víkend v Monze.

Slovenský automobilový Team Homola Motorsport s pretekárom Maťom Homolom sa ako jediný slovenský tím zúčastní na víkendových pretekoch 5-dielneho seriálu ME FIA ETTC v Monze.

Na štart sa postaví s vozidlom BMW 320si E90 WTCC, ktoré si pred odchodom do dejiska podujatia otestoval na Slovakia Ringu v Orechovej Potôni.

"Mám za sebou prvý tréning na Monze. Treba povedať, že som pol roka nesedel v aute a do prvého tréningu sme obuli pneumatiky ešte zo Salzburgringu z minulého roka. Tento tréning bol len o skúšaní auta a mňa.
Treba povedať, že dopadol dobre, ale máme problémy s prevodovkou, keďže ju máme strašne krátku na cieľovej rovinke. Ale do ďalšieho tréningu ju preskladáme, takže by to malo byť lepšie. Všetko ostatné funguje, motor ide ako hodinky. Teraz tu máme teplo, ale v nedeľu má pršať. Uvidíme čo prinesie druhý tréning, budem Vás informovať," napísal nám Maťo Homola.


Sledujte online druhý tréning o 17:00 na internetovej stránke (stačí prepnúť na FIA  ETCC):

http://mstworld.com/msportevent.aspx?eventid=13001&circuitid=1&series=ECUP&venue=Italy&circuit=Monza     

Pohárová séria ME FIA ETCC patrí medzi najvýznamnejšie kontinentálne preteky v tejto kategórii vozidiel. Od prvých pretekov na nemeckom okruhu Nürburgring v roku 1963 uplynie už 50 rokov. V uplynulom roku po prvý raz zavítala táto séria aj na Slovakia Ring a Homola tam po oboch jazdách vystúpil na stupne pre víťazov.

V Monze sa na štart postaví 36 vozidiel, z nich 17 bude najvyššej triedy Super 2000. Obe ostré jazdy sa pôjdu v nedeľu na 9 kôl v rozmedzí 65 minút. Prvá jazda ma štart o 12.45 h.

Na konci apríla tento seriál zavíta v rámci svojho druhého podujatia aj na Slovakia Ring.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.