Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Martin Vaculík vyhral Grand Prix. Doma ho teraz zbožňujú
Zdielať na

Martin Vaculík vyhral Grand Prix. Doma ho teraz zbožňujú

Martin Vaculík sa derie medzi špičku plochodrážnikov. Ako prvý Slovák v histórii vyhral podujatie Grand Prix a o pár dní sa o to môže znova pokúsiť. A tak nie div, že Žarnovica, kde vyrastal a žije, je hore nohami.

Prvú motorku dostal v 9-tich

Na svoje prvé potykanie s plochou dráhou si 22-ročný pretekár síce nespomína, no vie, že trvalo veľmi krátko. "Mal som asi 2 roky a bol som v kočíku," spomína si Martin. No na ten hluk, ktorý ho ako malého vystrašil, si veľmi rýchlo zvykol. "Keď som mal 9 rokov, povedal som ocovi, že to chcem skúsiť," dopĺňa.

Jazdenie na špeciálnej dráhe si vyžaduje svoje. Veď musí zvládať stroj, ktorý sa borí do podkladu pripomínajúcim plastelínu. A preto možno viac bolia pády. Len pár dní po veľkom úspechu mal nepríjemný pád. Po slabom otrase mozgu nevidel na jedno oko. "Našťastie sa to obišlo bez zlomenín," hovorí Martin.

Prišiel, videl, zvíťazil...

Nepríjemné pády pritom zvyknú kariéru plochodrážnikov prerušiť aj na dlhé mesiace. To, že Martin dostal šancu súťažiť na podujatiach Grand Prix, za to vlastne vďačí tiež jednému nepríjemnému zraneniu tímového kolegu. "Úloha náhradníka spravila to, že som do pretekov išiel bez stresu, bez trémy," tvrdí.

Podľa posledných informácií by sa mohol predstaviť ešte na dvoch podujatiach Grand Prix. A už je jasné, že ho 28. júla prídu povzbudiť obyvatelia Žarnovice očakávajúc opäť dobrý výsledok.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Martin_Vaculík_plochodrážnik_motorka_koláž

TV JOJ

Súvisiace články