Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pilařov odchod poslednou veľkou zmenou v HC Lev Poprad
Zdielať na

Pilařov odchod poslednou veľkou zmenou v HC Lev Poprad

Zdroj: sita, Karel Pilař v drese HC LEV

Odchod českého obrancu Karla Pilařa do švédskeho Växjö Lakers bol v tejto sezóne poslednou veľkou zmenou v kádri slovenského hokejového klubu HC Lev Poprad.

Médiá o tom informoval riaditeľ komunikácie účastníka KHL Jan Rachota, podľa ktorého dá klub šancu mladíkom zo svojho juniorského tímu Tatranskí vlci.

Káder Popradčanov ešte pred koncom minulého roka postupne opustili útočníci Dan Da Silva, Rafael Achmetov, André Hult, Stanislav Balán, Peter Ölvecký, Ladislav Nagy a obranca Tomáš Klouček, s ktorými klub ukončil spoluprácu. Keďže účasť tímu vo vyraďovacej fáze sezóny sa osem zápasov pre koncom základnej časti stále pohybuje len v teoretickej rovine, klub uvoľnil na hosťovanie viacerých kľúčových hráčov - útočníkov Juraja Mikúša, Tomáša Netíka, Martina Chabadu, Jaroslava Kristeka, obrancu Vladimíra Mihálika a brankára Tomáša Dubu.

Trénerovi Radimovi Rulíkovi bude už v utorňajšom zápase na ľade ruského klubu Víťaz Čechov k dispozícii trojica "vlkov" Richard Mráz, Karol Csányi a Jaroslav Šaršok. Lev napriek sobotňajšiemu víťazstvu nad Dinamom Minsk (4:3) stráca v Západnej konferencii na postupovú priečku do play off 12 bodov.