Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Opäť tá istá otázka: ako ustrážiť Pálffyho?
Zdielať na

Opäť tá istá otázka: ako ustrážiť Pálffyho?

Doprial si ročnú pauzu od hokeja a potom sa opäť vrátil do najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Na otázku v akej forme, dal odpoveď veľmi rýchlo. Žigmund Pálffy je opäť kráľom.

Útočník Skalice nazbieral v doterajších 19 zápasoch Tipsport extraligy 35 bodov a je najproduktívnejším hráčom. Dal 11 gólov, čo ho medzi strelcami radí na piatu priečku. V počte prihrávok (24) i v hodnotení plus/mínus je ale najlepším .

Naposledy si štatistiku vylepšil v Poprade. Jeho bilancia bola 2+2. Tréner Podtatrancov Ladislav Svozil bol len ďalším, ktorý skonštatoval: "Takého hráča ako je Pálffy musíme ustrážiť a nám sa to nepodarilo."

Hokejista s číslom 24 tak opäť potiahol tím zo Záhoria a ten si momentálne užíva miesto na extraligovom výslní. Na horných priečkach tabuľky. "V kabíne je správna atmosféra, cítiť tam hokejového ducha a to je pre klub podstatné," zhodnotil Pálffy.

Pravdou však je, že aj keď sa "Žigo" svojho času sťažoval, že už stratil motiváciu niečo v extralige dokazovať, hokej ho stále baví. Z gólov sa teší ako na začiatku kariéry. "Dôležité je nepripustiť si tlak, nenaložiť si na svoje plecia príliš veľa. Jednoducho - ostať psychicky uvoľnený. A góly? Pre hokejistu nie je nič viac ako dať gól. Preto tá radosť."

Výkony pravého krídelníka HK36 Skalica si všimli aj redaktori a fanúšikovia portálu Eurohockey. V októbri sa Žigmund Pálffy stal druhým najlepším európskym hokejistom. Prvenstvo patrí Čechovi Jakubovi Petružálkovi.

 

Súvisiace články