Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Highlighty: Krvavý Pálffy nedohral, Sýkora pripomenul Demitru
Zdielať na

Highlighty: Krvavý Pálffy nedohral, Sýkora pripomenul Demitru

Zdroj: tasr

Dnešné 18. kolo Tipsport extraligy prinieslo na HUSTE.tv ďalšie zaujímavé momenty. Pozrite si highlighty, ktoré vám pripomenú aj históriu...

HC'05 Banská Bystrica - HK 36 Skalica 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

Gól: 4. Jokila (T. Hričina, Haverinen), 26. M. Kokavec (Bambúch), 32. J. Sýkora (Kútny, Češík), 54. Kútny (J. Sýkora, Češík) - 24. T. Mikúš (Holovič), 24. J. Hruška (Pálffy, R. Školiak)
Vylúčení: 4:2 na 2 min, navyše R. Školiak (Skalica) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Rovenský, Snášel, 1739 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Chorošun - Cebák, Haverinen, Kolba, P. Huba, Kubka, Cuník, Paľov, Bambúch - Tománek, Jokila, T. Hričina - J. Sýkora, Češík, Kútny - Marcinek, Heizer, Krisstoffersson - F. Novák, Petro, M. Kokavec
Skalica: Lakosil - Vyrúbalík, Šmach, I. Jankovič, Kloz, Gula, Bučka - Pálffy, R. Školiak, J. Hruška - Obdržálek, Lušňák, T. Višňovský - Kutálek, Klejna, Šátek - J. Jurík, T. Mikúš, Holovič, od 30. min bez Pálffyho

V Banskej Bystrici sa hral v prvej tretine rýchly hokej, útoky sa striedali na oboch stranách. Už v 4. min sa ujali vedenia domáci hokejisti, po Hričinovej strele sa k odrazenému puku dostal Jokila a sám pred Lakosilom nezaváhal - 1:0. "Baranom" v 12. min nevyšla presilovka, tentoraz vyrobil chybu na modrej Kolba a Školiak sa dostal pred Chorošuna, "vytiahol" účinný blafák, no brankár Banskej Bystrice v poslednej možnej chvíli ešte vysunul betón a zabránil gólu. V 16. min Sýkora pridlho váhal so zakončením pred odkrytou bránkou Skalice. Mohlo ho to mrzieť, pretože v 20. min mal vyrovnávajúci gól na hokejke v presilovke Pálffy, zoči-voči však neprekonal Chorošuna a jeho vyrážačku. Na opačnej strane 15 s pred prvým klaksónom znovu "úradoval" Sýkora, no mieril iba do žŕdky.

Začiatok druhej tretiny patril Skaličanom, už po trinástich sekundách sa ocitol v šanci znova Pálffy, zblízka však neprekonal Chorošuna. Až v 24. min to Skaličanom vyšlo, presadil sa štvrtý útok, po krížnej prihrávke z pravej strany mieril T. Mikúš bez prípravy - 1:1. O 17 s sa hostia dokonca ujali vedenia, tentoraz sa nedal zahanbiť prvý útok, akcia sa začala u Školiaka, Pálffy poslal puk Hruškovi, ktorý sa ocitol sám pred brankárom HC 05 a mieril efektne pod hornú žŕdku - 1:2. Tréner Staš si zobral oddychový čas, a ten jeho zverencom zjavne pomohol. V 26. min prekonal Lakosila strelou spoza ľavého kruhu od mantinelu Kokavec - 2:2. Potom Skaličanom vypadol z hry Pálffy, ktorý v súboji tvárou nepríjemne padol na ľad a museli mu zašívať ranu nad obočím. Jeho absenciu domáci "využili", v 32. min sa v presilovkovej tlačenici najlepšie zorientoval Sýkora - 3:2. V 37. min sa ten istý hráč v oslabení rútil na Lakosila, trafil len do hornej žŕdky.

V tretej tretine mohli najprv hostia vyrovnať, keď v 43. min T. Višňovský našiel Obrdžálka a ten z prvej preveril Chrošuna. V 50. min Šátek poslal z ľavej strany prihrávku a Klejna puk zblízka nebezpečne tečoval. Brankár B. Bystrice však podržal svoj tím. Rozhodujúci moment prišiel v 54. min, keď o víťazstve "baranov" rozhodol Kútny. Spoza bránky dostal prihrávku od Sýkoru a pred Lakosilom nezaváhal.

Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "Po posledných neúspešných zápasoch to bolo pre psychiku môjho mužstva veľmi dôležité stretnutie. Zvládli sme vstup do zápasu, viedli sme 1:0, no prišla hluchá chvíľa, keď nám súper za pár sekúnd strelil dva góly. Mužstvo sa však z toho pozviechalo, vyrovnávajúci gól prišiel veľmi rýchlo. Dali sme do zápasu všetko. Strelili sme síce góly aj so šťastím, no vybojovali sme si víťazstvo a zdolali sme veľmi silnú Skalicu. Pre nás sú tri body zlaté."

Peter Oremus (tréner Skalice): "Každá prehra mrzí, samozrejme, aj táto. Opäť sme si v zápase utvorili šance, nemám chlapcom čo vyčítať, 'šlapú', makajú. Trošku to bolo dnes o šťastíčku, nepadli nám góly, zase prišli aj nejaké zranenia, no opakujem - hráčom nie je čo vyčítať. Treba sa na to pozrieť zreteľne, stále hráme zápasy vonku dobre. Spokojnosť je, aj keď sme prehrali."

HC Košice - Dukla Trenčín 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Góly: 5. Jenčík (Michel Miklík, S. Gron), 32. Fabuš (Vorel, Matúš Chovan), 56. Pašek (Marcel Haščák, E. Piatak) - 20. T. Melichárek (M. Daňo, Pardavý)
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - M. Smrek, M. Grečko, 5766 divákov

Zostavy:
Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, M. Novák, Šeda, Slimák, M. Grman - Dravecký, Zálešák, P. Bartoš - Michel Miklík, S. Gron, Jenčík - D. Pašek, E. Piatak, Marcel Haščák - Fabuš, Vorel, Matúš Chovan
Trenčín: V. Kováč - Bolf, Gabriš, Hlubuček, E. Bednár, Martin Chovan, Imrich - Pardavý, M. Daňo, T. Melichárek - Tybor, A. Šťastný, R. Tvrdoň - O. Mikula, Sojčík, M. Filo - Radulay, P. Kopecký, Koložváry

Prvú šancu v zápas mal domáci Haščák, ale Kováč si pripísal úspešný zákrok. Trenčiansky brankár si poradil aj s Novákovou delovkou. V 5. min však inkasoval po Jenčíkovom gólovom bekhende, ktorému predchádzala ideálna Miklíkova prihrávka - 1:0. Vorelov pokus v 13. min Kováčovi prepadol, ale puk sa nedostal až do bránky. Hosťujúci Pardavý potom otestoval Hyláka, no bez úspechu. Fantastický zákrok ukázal v 15. min Kováč, ktorý najskôr vyrazil Jenčíkovu strelu a vzápätí lapačkou skvele zasiahol po Miklíkovej strele. V poslednej minúte prvej tretiny vyrovnal v presilovke Melichárek.

Možnosť toho istého hráča zneškodnil na začiatku druhej tretiny Hylák. V 27. min pálil Hlubuček, ale domáci gólman jeho pokus vyrazil. V 32. min Fabuš strelil gól na 2:1, keď po Vorelovej prihrávke zakončil do prázdnej bránky.

V úvode tretej tretiny počas presilovky Zálešák ani na dvakrát neprekonal trenčianskeho gólmana. Po faule Gabriša na Fabuša nasledovalo trestné strieľanie, ktoré však faulovaný nepremenil. Domáci tím upokojil v 56. min Pašek, keď po Haščákovej prihrávke spoza bránky presne namieril do jej horného rohu - 3:1. Trénerská premiéra Miroslava Ihnačáka na košickej lavičke bola víťazná.

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Chlapcov musím pochváliť za bojovnosť, pre nás to bolo veľmi potrebné víťazstvo. Ukázali sme vôľu po víťazstve, hrali sme disciplinovane, hráči dreli. Utvorili sme si aj ďalšie šance, ktoré Miklík či Zálešák nepremenili. Musím povedať, že brankár Trenčína Kováč a aj celá Dukla hrali veľmi dobre."

Dušan Gregor (tréner Trenčína): "Mužstvu nemám čo vyčítať, hráči dreli celý zápas. Akurát momenty, pri ktorých sme inkasovali góly, sa nemôžu opakovať. No inak to bol bojovný zápas, dobrotu si však musia chlapci nechať pre rodinu, na ľade musia dôraznejší, agresívnejší."

MHC Mountfield Martin - AutoFinance Poprad 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Góly: 10. Macejka, 19. Martin Výborný (Miroslav Ižvolt, Macejka), 52. Matejka (J. Markovič, Škoda) - 37. Kraft (Hult, S.Takáč)
Vylúčení: 2:6 na 2 min, navyše: Kriška (Martin) 5+DKZ za údery, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali P. Grečko - Gajan, Gavalier, 1300 divákov

Zostavy:
Martin: M. Šimko - Zukal, Martin Výborný, L. Kozák, Brcko, Matejka, Obuch, Tupý, Perniš - Themár, Galamboš, J. Markovič - Škoda, Murček, Šišovský - Kriška, Vartovník, Škumát - Macejka, Miroslav Ižvolt, Sobota
Poprad: Melicherčík - A. Novotný, R. Suchý, Fabian, D. Brejčák, M. Šterbák, Malina, Kramár - P. Svitana, Škovira, Kuľha - A. Kroták, Vaic, Kmiť - Kraft, Hult, S. Takáč - Paločko, Homa, Achmetov

Favorizovaní Popradčania začali náporom a v prvej päťminútovke domáca obrana doslova "horela". V 4. min zahodil Svitana nemožné - sám pred brankárom Šimkom nedotiahol svoj blafák do gólového konca. O tri minúty neskôr pohrozil jedovatou strelou na opačnej strane Markovič. Nápor hostí pokračoval, v 7. min korčuľoval sám na domáceho brankára Vaic, ale ani on nepochodil. V 10. min hrali hostia presilovku, avšak ich nedorozumenie v obrannom pásme využil Macejka a otvoril skóre - 1:0. Martinčania potom prevzali iniciatívu, Murček v presilovke pálil vedľa bránky, ale 94 s pred prvým klaksónom vypracovali Macejka s Ižvoltom gólovú akciu pre Výborného, ktorý získal pre MHC dvojgólový náskok.

V druhej tretine búšili "kamzíci" do disciplinovanej obrany domácich, ktorí do bodky plnili trénerom Spišiakom naordinovanú defenzívnu taktiku. Brankár Šimko riešil niekedy i so šťastím príležitosti Popradčanov, ale na Kraftov náprah v 37. min bol prikrátky - 2:1.

V tretej tretine sa martinskí hokejisti vymanili z tlaku. Hokejové akcie sa potom striedali na oboch stranách. V 48. min mal Markovič na hokejke gólovú poistku, ale v dobrej pozícii prestrelil bránku. V protiútoku potom Hult neprestrelil Šimka. V 50. min sa zaskvel dobre chytajúci Šimko pri Krotákovom blafáku. V 52. min už Martinčania viedli o dva góly, keď Matejka najlepšie zareagoval na Škodom adresovaný puk pred bránkovisko - 3:1. Martinčania boli pri chuti a po strelách Matejku a Obucha zvonila žŕdka Melicherčíkovej bránky. Hostia potom zvierali domácich ako v kliešťach, ale výsledkom bola iba Krotákova strela do žŕdky, a tak Martin zvládol víťazne aj druhý domáci zápas za sebou.

Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Som rád, že herný systém, ktorý sme zvolili proti nášmu súperovi, nám vyšiel. Pozorne sme bránili stredné pásmo a konečne sme boli efektívni v koncovke. Som spokojný aj s nasadením, bojovnosťou i výkonom brankára Šimka.

Ladislav Svozil
(tréner Popradu): "Zápas sme prehrali v prvej tretine. Také skúsené mužstvo predsa nemôže zahodiť tri vyložené šance, čo vyplývalo zo slabého dôrazu v koncovke. Okrem toho naši hráči málo korčuľovali. Súper nám strelil v tejto časti dva góly, potom bojoval, korčuľoval, a to na nás stačilo."

MsHK DOXXbet Žilina - HK Nitra 6:2 (2:0, 4:1, 0:1)

Góly: 3. Linet (Michajlov, D. Devečka), 18. D. Devečka (Richard Huna, Róbert Huna), 23. Richard Huna (Dlouhý), 25. Smotrila (Drevenák, Troliga), 30. Richard Huna (D. Kudělka, Sivák), 33. Drábek (V. Nemec) - 40. L. Klíma (Piačka), 53. P. Barinka (M. Štefanka)
Vylúčení: 6:8 na 2 min, navyše Kudělka (Žilina) na 5 min i 20 min za údery - M. Hruška (Nitra) na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 1:1, rozhodovali: Müllner – Stano, M. Valach, 1214 divákov

Zostavy:
Žilina: M. Laco - D. Devečka, Kudělka, T. Staňo, Dlouhý, Houdek, T. Bokroš, Niník - Sivák, Róbert Huna, Richard Huna - Drábek, V. Nemec, T. Sýkora - M. Drevenák, Troliga, Smotrila - Stupka, Linet, Michajlov
Nitra: Čiliak (23. Penker) - Árvay, M. Hruška, Rais, M. Bača, König, J. Polák, Trávniček, Hrudík - J. Fojtík, M. Štefanka, P. Barinka - S. Saliji, T. Chrenko, Korhoň - G. Saliji, Hrnka, Kluka - L. Klíma, Piačka, Uhnák

Domáci hokejisti mali od úvodných minút viac z hry. V 3. min sa presadil center štvrtého útoku Linet, ktorý prestrelil Čiliaka - 1:0. Potom hra trochu upadla, za pozornosť stála len dobrá strela Richarda Hunu v 9. min, avšak do betónov nitrianskeho gólmana. V závere prvej tretiny bol vylúčený Nitran S. Saliji a Devečka strelou od modrej zvýšil na 2:0.

Hostia potom nevyužili dvojnásobnú početnú prevahu, v 23. min po prihrávke Dlouhého unikol Richard Huna a Žilina viedla 3:0. Ďalšiu samostatnú akciu zakončil o dve minúty neskôr Smotrila, ktorému naservíroval puk Drevenák - 4:0. Vylúčenie bratov Samira a Garipa Salijiovcov využila Žilina na vsietenie piateho gólu, keď bol druhýkrát úspešný Richard Huna. V 33. min už Žilinčania viedli priepastných 6:0, keď pri vlastnom oslabení Drábek obkorčuľoval Penkerovu bránku a pridal šiesty gól. Hostia sa prvý raz presadili až v 40. min po nechytateľnom príklepe L. Klímu - 6:1

V 52. min mal ideálnu príležitosť na ďalšie zníženie skóre Barinka, ale neuspel. V 53. min si to však vynahradil, keď premenil Štefankovu prihrávku na druhý gól Nitry - 6:2. Vzápätí mohol pridať tretí presný zásah Klíma, ktorý sa vrátil z trestnej lavice, no neprekonal domáceho gólmana. Žilinčania zvíťazili zaslúžene.

Róbert Rehák (asistent trénera Žiliny): "Predviedli sme dobrý výkon. Súpera sme nepustili do vážnejších akcií a vo všetkých herných činnostiach sme boli lepším mužstvom a - dávali sme góly. Som rád, že sa presadili aj hráči z ostatných útočných formácií. Verím, že tento výsledok nás naštartuje do ďalších zápasov."

Ladislav Branikovič (asistent trénera Nitry): "V prvom rade chcem zablahoželať domácim k výhre, zvíťazili zaslúžene. My sme sa počas celého zápasu len hľadali, nevyšiel nám už úvod stretnutia a nemohli sme sa dostať do hry, nevychádzali nám presilovky. Musíme si tento zápas rozobrať a zodpovedne sa pripraviť na nedeľňajší duel s Košicami."

Súvisiace články