Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Highlight: Zvolen zarezal Slovan sedem sekúnd pred koncom
Zdielať na

Highlight: Zvolen zarezal Slovan sedem sekúnd pred koncom

Zdroj: tasr - Zvolen-Slovan

V dohrávke 9.kola videli diváci vo Zvolene jediný gól. Domáci HKM zdolal Slovan gólom Baláža sedem sekúnd pred koncom! Vo vloženom zápase 18.kola hokejovej Tipsport extraligy zvíťazila Nitra v Púchove tesne nad SR 20 3:2, keď dvakrát prehrávala.

HKm Zvolen - HC Slovan Bratislava 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Gól: 60. V. Baláž (L. Jurík, Leskovianský)
Vylúčení: 6:4, presilovky 1:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Müllner, D. Konc - M. Korba, M. Smrek, 2430 divákov

Zvolen: Škrečko - J. Mucha, Juraško, Vantroba, Ťavoda, Korhonen, Hraško, Zošiak, Šiška - Leskovjanský, L. Jurík, V. Baláž - Marek Slovák, Šachrajčuk, Brabenec - Čurilla, M. Jurík, Škvaridlo - Otčenáš, Síkela, Zuzin
Slovan: Galbraith - Bohunický, Dobroň, Švarný, Jass, I. Ďatelinka, P. Frühauf - L. Hudáček, Kukumberg, Preisinger - D. Skokan, Macho, Šatan - M. Bakoš, Bulík, Balej - J. Cíger, Buc, M. Bartánus

Vo Zvolene sa hral rýchly, no viac bojovný hokej. Oba tímy sa skôr zamerali na taktiku a v prvej tretine videli diváci málo príležitostí. Už v prvej minúte sa dostal do dobrej šance Šachrajčuk, ale neprekonal Galbraitha v bránke Slovana. Na opačnej strane hrozil najmä Šatanov útok, zvolenská obrana na čele so Škrečkom však pracovala spoľahlivo. Ani gólman belasých sa nedal prekvapiť v 11. minúte pri zadovke Škvaridla. Slovan ešte pohrozil o dve minúty neskôr nebezpečným tečom Skokana.

V druhej tretine pribudlo viac vzruchu, šance mali najmä hostia, v 23. minúte Bakoš preveril Škrečka, no nebezpečnejšia bola dorážka Bulíka. O minútu neskôr mohol po strele Buca skórovať z dorážky aj M. Bartánus. Zvolen kontroval o niekoľko sekúnd neskôr, keď sa Otčenáš preštrikoval až pred Galbraitha, ale zoči-voči neprekonal dánskeho gólmana. Po polovici zápasu boli nebezpečné aj presilovky oboch tímov, hrozili najmä Švárny, Kukumberg a Baláž, no brankári si držali čisté konto. V 35. minúte boli blízko ku gólu Šatan s Kukumbergom, ale z dvoch-troch metrov neprekonali Škrečka.

Aj na začiatku tretej tretiny sa dostali slovanisti do veľkej príležitosti, keď v 42. min. mal pred sebou Balej úplne odkrytú bránku, ale Škrečko v poslednej možnej chvíli vytiahol zákrok ako z "ríše snov". V 44. min "zaváňala" gólom spolupráca Baláža s Leskovjanským, no proti bol Galbraith. Potom mali hostia tri presilovky po sebe a Škrečka poriadne rozohriali, gól však nepadol. Zvolenčania taktiež nevyužili dvojminútovú presilovku a následne už štvrtú v poradí v záverečnej časti opäť nevyužil Slovan. V 58. min. poslal Škvaridlo ideálnu prihrávku spoza brány na Čurillu, ktorý sám z dvoch metrov neprekonal gólmana hostí. Veľká dráma prišla v úplnom závere, keď mali početnú výhodu domáci hokejisti a sedem sekúnd pred klaksónom prestrelil defenzívu i brankára Slovana strelou po ľade spoza kruhov V. Baláž - 1:0 !!!

Jozef Škrak (tréner Zvolena): "Hral sa vynikajúci hokej, obrany na čele s brankárom pracovali stopercentne. Sme radi, že sa nám vydaril záver zápasu, v ktorom sme strelili víťazný gól. Prechádzajúci zápas v Poprade nám nevyšiel, nepodali sme v ňom ideálny výkon, preto som rád, že sme sa rehabilitovali a diváci videli výborný hokej. Vrátili sme sa k hre, ktorá nám prinášala víťazstvá a verím, že zápas v Poprade bol len našou slabšou chvíľou. Chcem vyzdvihnúť tímový výkon a zvlášť brankára Škrečka.
Miroslav Mosnár (asistent trénera Slovana): "V prvej tretine sme hrali 'rozhárane', ďalšie dve dvadsaťminútovky už boli v poriadku. V posledných zápasoch sme dávali góly s ľahkosťou, ale vo Zvolene nie. Bohužiaľ, hokej sa hrá na góly a súper dal o jeden viac a zvíťazil. K tomu mu graulujem."

HK Orange 20 - HK Nitra 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)

Góly: 14. D. Hudec (M. Ďaloga, Fujerík), 42. Zigo (Macejko) - 38. Korhoň (T. Chrenko, S. Saliji), 54. J. Fojtík (P. Barinka, M. Štefanka), 58. G. Saliji (Hrnka)
Vylúčení: 2:5, navyše Bagin 10 min za nešportové správanie, presilovky 0:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Jura - Bogdaň, Korba, 158 divákov

Orange 20: Šimboch - P. Luža ml., Trška, Macejko, Kurali, Bagin, Šedivý, Nechala, Bajaník - Matoušek, Šimčák, Hinďoš - Bubela, Zigo, Bene - D. Hudec, Fujerík, M. Ďaloga - Ihnaťo, Lamper
Nitra: Čiliak - Árvay, M. Hruška, Rais, M. Bača, König, J. Polák, Trávniček, Hrudík - J. Fojtík, M. Štefanka, P. Barinka - S. Saliji, T. Chrenko, Podstavek - G. Saliji, Hrnka, Korhoň - L. Klíma, Piačka, Kluka

Úvodný gól stretnutia padol v 13. min po peknej kombinácii domácich. Ďaloga sa dostal do útočného pásma, prihral pred bránku voľnému D. Hudecovi, ktorý strelil svoj premiérový zásah v extralige - 1:0. Vyrovnanie prišlo až v 38. min, keď Nitrania využili presilovku - na druhýkrát sa v nej presadil Korhoň. V úvode tretej tretiny Macejko prihral Zigovi, ktorý prekorčuľoval dvojicu nitrianskych obrancov a blafákom prekonal Čiliaka – 2:1. Nitrania vyrovnali v 54. min, keď domácej obrane ušiel Fojtík a zblízka prekonal Šimbocha pomedzi betóny - 2:2 Hostia sa po prvý raz ujali vedenia až necelé tri minúty pred koncom záverečnej časti hry, keď po parádnej Hrnkovej prihrávke spoza bránky voľný G. Saliji strhol víťazstvo na stranu hostí.

Anton Tomko (tréner HK Orange 20): "Táto prehra nás môže akurát tak mrzieť. Podali sme veľmi dobrý výkon, snažili sme sa hrať aktívne dopredu, výsledkom čoho bol pre nás stav 2:1. V posledných desiatich minútach sme urobili dve individuálne chyby, keď sme nepodržali hráčov po buly v útočnom pásme. Zaslúžili sme si vyhrať, pretože chlapci hrali obetavo, s nasadením, dobre korčuľovali. Teší ma, že nastáva zlepšenie v našej hre, chlapci vnímajú jej systém a to je pre nás podstatné."
Ján Jaško (tréner Nitry): "Hráči pod vplyvom piatkového ťažkého duelu proti Žiline nepristúpili k zápasu tak, ako mali. Škoda zraneného Podstavka. Tento súboj treba čo najskôr hodiť za hlavu a sústrediť sa na ďalší."