Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hokejista Ovečkin má dvojníka! Na ľade ho však nezastúpi
Zdielať na

Hokejista Ovečkin má dvojníka! Na ľade ho však nezastúpi

Rovnaká medzierka medzi zubami, rovnaká výška aj svaly, ba dokonca rovnako drzý úsmev. Jednoducho celý Alexander Ovečkin. Až na to, že je z vosku. Rus je iba druhým hokejistom, ktorý sa môže pochváliť, že má v Múzeu Madamme Tussauds vo Washingtone svojho dvojníka.

Modla Capitals sa dostala do naozaj vyberanej spoločnosti. Medzi prezidentov USA, kráľovnú popu Madonnu i slávnych športovcov ako napríklad bejzbalista Babe Ruth. A k legende, ktorú uznával aj on sám - Waynovi Gretzkemu. Ten bol až doteraz jediným z hráčov NHL, ktorý mal v slávnom múzeu v DC svoju figurínu.

"Dvojník sa im naozaj podaril. Aj otec povedal, že vyzerá úplne ako ja," usmieval sa kapitán Washingtonu pri slávnostnom odhalení voskového diela. "Iba ho budú musieť trošku upraviť, keďže som ráno na tréningu schytal ranu a pribudlo mi na tvári pár stehov," dodal Ovečkin so smiechom.

To však zrejme múzeum neurobí. Veď počas sezóny NHL by Ovieho (taká je jeho prezývka) museli upravovať často. A to vôbec nie je jednoduchá práca.

Sám hráč v lete absolvoval viac ako 250 rôznych meraní. Vzápätí musel znášať hodiny fotografovania z rôzneho uhla. Až potom umelci začali pracovať na vytvorení jeho dvojníka. To bolo začiatkom júla a iba pred pár týždňami mohli zahlásiť - hotovo.

A aby bolo dielo naozaj dokonalé, ruský kanonier venoval múzeu autentický dres s číslom 8, korčule i hokejku.

vyroba tvare do Muzea Madame Tussauds

Kris Connor

Muzeum Madame Tussauds

canoe.ca