Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Tragédia JAK-42D na vlastnej koži. Galimov podľahol zraneniam!
Zdielať na

Tragédia JAK-42D na vlastnej koži. Galimov podľahol zraneniam!

Pri rieke Volga, kde sa stala hokejová trágédia, záchranári stále pátrajú po zvyškoch lietadla. Na mieste bol aj štáb Joj-ky. K rieke chodia nielen miestni, ale aj obyvatelia iných ruských miest. Jedni zo zvedavosti, iní zas preto, aby zapálili sviečku a pomodlili sa za duše hokejistov.

V okolí nehody Jaku-42 stále odpratávajú kusy havarovaného lietadla. Vo vzduchu cítiť letecké palivo a v rieke plávajú kusy sedadiel. Podľa jedného z miestnych bolo šťastím v nešťastí, že lietadlo spadlo do rieky. Len vďaka tomu nevznikol obrovský požiar. Okrem toho, hneď pri Volge je výstavba rodinných domov. Miestny obyvateľ tvrdí, že keby lietadlo preletelo rieku obyvatelia by nemali šancu prežiť. Lietadlo malo totiž plné nádrže paliva, ktoré by okamžite začalo horieť horieť.

Alexander Galimov prehral boj

Príšerná havária si zobrala ďalší ľudský život. Veľmi ťažkým zraneniam podľahol hokejista Alexander Galimov. Pri tragédii utrpel popáleniny až na 90-tich percentách tela a nad tými napokon nedokázal zvíťaziť. 

Tento obyvateľ prišiel na miesto nehody ako prvý. Mrzí ho, že žiadneho z hokejistov sa mu nepodarilo zachrániť: "Priplávali sme na loďke a pozeráme sedadlá. A v nich ľudia. My sme tie sedadlá ťahali von, ale nežili, boli to už len telá."

Šťastie v nešťastí

Dedinčan sa teda aspoň snažil zabrániť odplávaniu vecí, ktoré by pomohli identifikovať zosnulých hokejistov. "Dokumenty, telefóny, všetko. Všetko, čo mali so sebou, aby sa  zistilo, kto bol v lietadle," dodáva. Podľa jeho slov bolo ďalším šťastím, že v osudný deň, v okolí rieky nik nebol.

isifa

Súvisiace články