Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Guinessov rekord: Kanaďanky hrali hokej 243 hodín!
Zdielať na

Guinessov rekord: Kanaďanky hrali hokej 243 hodín!

Zdroj: TASR

Štyridsať žien a dievčat v kanadskom meste Burnaby sa dostalo do Guinessovej knihy rekordov, keď hrali hokej bez prerušenia viac ako 10 dní. Informáciu priniesol server news1130.com.

"Boli mentálne aj fyzicky vyčerpané, ich telá si za tých desať dní hokeja vybrali svoju daň. Viete, hrať 243 hodín, to zodpovedá takmer trom sezónam v NHL," skonštatovala dobrovoľná organizátorka Meagan Wongová.

Ženy hrali v štvorhodinových cykloch a nikdy neopustili klzisko 8 v Burnaby. Kempovali vo svojich autách a stanoch na parkovisku. Keď po 243 hodinách v pondelok o 11.00 h dohrali, čakali ich objatia od rozhodcov a červené ruže hodené na ľad. Celá akcia mala charitatívny podtext, keď mala priniesť 400 000 USD pre nadáciu na výskum cystickej fibrózy, napokon sa podarilo vyzbierať len 125 000 USD. "Tieto ženy sú úžasné. Sú to hrdinky. To, čo podstúpili pre získanie prostriedkov pre našu nadáciu, je neoceniteľné," skonštatoval zástupca vancouverskej pobočky nadácie Tom Evans, ktorý každý deň osobne povzbudzoval dievčatá.