Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hanlonovi ešte zaplatíme? So SZĽH sa dohodol na vyrovnaní
Zdielať na

Hanlonovi ešte zaplatíme? So SZĽH sa dohodol na vyrovnaní

Zdroj: SITA - Glen Hanlon pred odchodom na Nemecký pohár

Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) sa dohodlo s bývalým trénerom slovenskej reprezentácie Kanaďanom Glenom Hanlonom na finančnom vyrovnaní za predčasné rozviazanie zmluvy.

Informáciu prinieslo piatkové vydanie denníka Šport.

"Myslím si, že všetko je už urovnané. Rokovali sme s jeho švédskym agentom a dohodli sme sa na rozumnom postupe. Glenovi vyplatíme odstupné podľa dohodnutého splátkového kalendára a môžem povedať, že rokovania boli seriózne," skonštatoval pre denník Šport generálny sekretár SZĽH Otto Sykora, no konkrétne čísla zverejniť odmietol: "O aké percentá z jeho platu ide, o tom aj vzhľadom na obojstrannú mlčanlivosť hovoriť nemôžem."

Podľa informácií denníka Šport podpísal Glen Hanlon so SZĽH zmluvu zaisťujúcu mu od 1. apríla 2010 až do skončenia ZOH v Soči v roku 2014 mesačný plat 10 000 eur.

Päťdesiatštyriročný Kanaďan síce 18. mája po odvolaní z funkcie tesne po skončení MS, na ktorých pred domácim publikom doviedol slovenskú hokejovú reprezentáciu len k 10. miestu, deklaroval, že si nebude nič nárokovať zo zmluvy za čas od jeho odvolania až do konca kontraktu, napokon údajne požiadal o 50% zo sumy, ktorú mal počas tejto doby zarobiť - teda o 170 000 eur.


Súvisiace články