Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Halák aj so Zlatým pukom na bratovu svadbu
Zdielať na

Halák aj so Zlatým pukom na bratovu svadbu

Najlepší slovenský hokejový brankár ostatných sezón Jaroslav Halák sa na slávnostnom vyhlásení ankety Zlatý puk zdržal len veľmi krátko a pár minút po prevzatí ocenenia i Ceny Vlada Dzurillu z petržalského hotela Bonbón odišiel.

Bratislavčanovi sa v sobotu večer ženil brat a na Zlatý puk si len odskočil z jeho svadby. Halák predchádzajúce dva Zlaté puky získal ešte ako hráč Montreal Canadiens, vlani v lete ho vymenili do St. Louis Blues. So sezónou 2010/2011 nebol veľmi spokojný a preto ho ocenenie aj trochu prekvapilo.

"Som rád, že som získal Zlatý puk a obhájil vlaňajšie prvenstvo. Toto víťazstvo ma prekvapilo, pretože posledná sezóna mi nevyšla stopercentne podľa predstáv. Konkurencia bola kvalitná, veď Julo Hudáček i Peter Hamerlík získali so svojimi tímami majstrovské tituly," povedal Jaroslav Halák.

Reprezentačná jednotka si dala v tejto sezóne v Detroite aj vlastný gól, keď pri snahe trafiť hokejkou puk vo vzduchu ho Halák poslal namiesto do rohu do siete. Pre Blues nešťastný moment mu pripomenul v sobotu moderátor večera Peter Kočiš a za najtechnickejšiu a najdokonalejšiu realizáciu gólu do vlastnej siete dostal Halák aj špeciálnu licenciu. "Certifikát si vystavím doma alebo niekde odložím. Nebolo to vôbec dohodnuté. Je to kuriózne, aj ten gól bol kuriózny, ale aj také veci sa v hokeji stávajú. Myslel som si, že puk pôjde niekam do rohu, no zrazu sa hráči súpera začali tešiť. Chalani si potom zo mňa v šatni uťahovali," dodal Jaroslav Halák.

Súvisiace články