Skoro jasno
27°
Bratislava
Alojz
21.6.2024
McDavid potiahol olejárov do finále NHL
Zdielať na

McDavid potiahol olejárov do finále NHL

EDMONTON / Florida na svojho finálového súpera dlho nečakala. O hokejový grál si zahrá s Edmontonom. Olejárov posunul do boja o Stanleyho pohár kapitán Connor McDavid.

Je v najlepších rokoch, plný energie. A aj keď ste si mysleli, že vás už nemá čím prekvapiť, hokejový kúzelník McDavid vždy niečo vymyslí. Podobne ako v šiestom súboji s Dallasom, v ktorom dvomi bodmi zariadil olejárom po dlhých 18 rokoch postup do finále NHL.

Kapitán Edmontonu už v piatej minúte zdvihol všetkých zo sedadiel. Po parádnej sťahovačke v presilovke otvoril skóre a v závere rovnakej tretiny nabil Hymanovi na gól, ktorý sa nakoniec ukázal ako postupový, keďže hráči Dallasu dokázali už iba kozmeticky upraviť skóre na 2:1. Edmonton si tak aj vďaka najproduktívnejšiemu hokejistovi play-off s 31 bodmi, ktorý si koleduje o zisk Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča vyraďovačky zahrá o Stanley Cup.

"Bola to hrboľatá cesta, ale zvládli sme ju. Keď záverečný klaksón doznel, publikum bolo najhlučnejšie, aké som tu kedy zažil," uviedol.
McDavid si finále užije premiérovo. Edmonton ho naposledy hral v roku 2006 a vyhral ešte dávnejšie v roku 1990. Campbelovej trofeje pre víťaza západnej konferencie sa olejári podľa poveri nedotkli. Poťažkať si chcú až Stanley Cup. O ten sa s pantermi začnú naťahovať v noci na nedeľu.

Súvisiace články