Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Copa América už aj bez impotentnej Brazílie a pálivého Chile
Zdielať na

Copa América už aj bez impotentnej Brazílie a pálivého Chile

Po reprezentáciach Peru a Uruguaja sa tretím semifinalistom juhoamerického futbalového šampionátu Copa América stal prekvapujúco Paraguaj, ktorého hráči zdolali v nedeľu favorizovaný tím Brazílie v jedenástkovom rozstrele 2:0.

V riadnom hracom čase aj po predĺžení sa tento dramatický duel skončil bezgólovou remízou. O triumfe Paraguaja rozhodli úspešnými strelami z "bieleho bodu" Estigarribia a Riveros, "nevadilo" ani zaváhanie ich spoluhráča Barreta hneď v prvej sérii. Obhajcovia prvenstva na Copa América Brazílčania totiž v koncovke absolútne vyhoreli. Svedčí o tom aj skutočnosť, že ani jeden zo štyroch pokusov v penaltovom rozstrele sa neskončil v paraguajskej sieti. V drese "kanárikov" sa z jedenástky postupne nepresadili Elano, Thiago Silva, André Santos ani Fred, jeho strela vedľa vo štvrtej sérii znamenala pre Brazíliu definitívne stop na prestížnom juhoamerickom šampionáte.

Výsledok - Copa América:

Štvrťfinále (La Plata):

Paraguaj - Brazília 0:0 po predĺžení, na strely zo značky pok. kopu 2:0 - Paraguaj postúpil do semifinále

ČK: 103. Alcaraz - 103. Lucas Leiva

Chile - Venezuela 1:2 (0:1)

Góly: 70. Suazo - 35. Vizcarrondo, 80. Cichero, ČK: 83. Medel - 90. Rincon.

Chile: Bravo - Contreras, Ponce, Jara (59. Paredes), Isla - Carmona (45. Valdivia), Medel, Vidal, Jimenez (82. Munoz) - Sanchez, Suazo

Venezuela: Vega - Rosales, Vizcarrondo, Perozo, Cichero - Rincon, Lucena, Gonzalez (89. Moreno), Arango - Fedor (59. Rondon), Maldonado (64. Seijas)

Poslednými semifinalistami 43. ročníka Copa America sú futbalisti Venezuely, ktorí v noci na pondelok vyradili favorizované Chile po triumfe 2:1. Venezuela sa na juhoamerickom šampionáte prebojovala medzi kvarteto najlepších tímov prvýkrát v histórii, čeliť bude Paraguaju. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Uruguaj a Peru.

Venezuelčania išli do vedenia v 35. minúte po hlavičke stopéra Vizcarronda, ktorému do gólovej situácie nacentroval z priameho kopu Arango. Chile sa snažilo o odpoveď, celý druhý polčas sa hral v jeho réžii. V 70. minúte sa favorit dočkal, keď Suazo po prihrávke Sancheza zavesil strelou pod brvno. Chiľania mali dostatok šancí, aby strhli víťazstvo na svoju stranu už v riadnom hracom čase. V 81. minúte ich však stihol trest za plytvanie príležitosťami. Brankár Bravo podcenil strelu z priameho kopu, nevenoval dostatočnú pozornosť dorážke, k lopte sa dostal pohotový Cichero a zblízka nemal problém skórovať. V závere už si Venezuela víťazstvo ustrážila, hoci sa na trávniku zaiskrilo a stretnutie nedohrali dvaja vylúčení hráči (po jednom z každého tímu).

S turnajom sa tak lúči tím, ktorý mal v základných skupinách najlepšiu bilanciu so ziskom 7 bodov. Okrem Chile už sa skôr porúčala domáca Argentína a tiež Brazília, najväčším favoritom na celkový triumf je tak Uruguaj, tím semifinalistu vlaňajších MS v Juhoafrickej republike. "Ľudia na nás kládli veľké nároky, ktoré sme nedokázali naplniť. Odchádzam smutný," zmohol sa na stručný emotívny prejav kouč Chile Marcelo Bielsa. "Hrali sme, keď sme mali hrať a zasa naopak. Ak mal súper loptu a dostal nás pod tlak, ustáli sme ho. Hráčom patrí veľký obdiv, zdolali sme rivala, ktorý bol vlani na svetovom šampionáte," vravel po zápase venezuelský tréner Cesar Farias.


Súvisiace články