Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Jurčo po drafte NHL: Detroit je skvelá voľba
Zdielať na

Jurčo po drafte NHL: Detroit je skvelá voľba

Slovenského útočníka Tomáša Jurča si v 2. kole vstupného draftu NHL z 35. miesta vybral Detroit Red Wings, ktorého súčasťou je aj ďalší talentovaný útočník Tomáš Tatar. "Červené krídla" si vybrali aj ďalšieho slovenského hráča Mareka Tvrdoňa.

Mladý 18-ročný víťaz Memorial Cupu v drese Saint John Sea Dogs tajne dúfal, že by v Minnesote mohol uspieť už v 1. kole. Napokon z toho bola vysoká pozícia v 2. kole, ale dôležitejšia ako pozícia na drafte je iná vec.

"Bol som nervózny, to je pravda, ale mi je jedno, že ma v 1. kole nevybrali," hovorí hviezda internetu, ktorá každému učarovala neskutočnými technickými finesami s hokejkou a pukom. "Verím, že mi v Detroite dajú šancu ukázať, čo vo mne. Je to vynikajúci klub, so skvelými hráčmi. Túžim sa tam presadiť a hrať v NHL," dodal Tomáš Jurčo.

"Tomáš je vynikajúci hokejista, má pred sebou veľkú budúcnosť. To, že je hviezdou internetu nás až tak nezaujímalo. V NHL na podobné kúsky nie je čas. Tvrdo na sebe ale pracuje a to nebýva u mladých hráčov zvykom. Uvidíme o pár rokov, určite však má potenciál stať sa hviezdnym hráčom NHL. Len si bude musieť zvyknúť na denno-denný veľký tlak, ktorý v NHL existuje," pochválil Jurča Jiří Fischer, bývalý český obranca "červených krídel" teraz riaditeľ pre hráčsky rozvoj v Detroite Red Wings.

Tomáš Jurčo si príliš neoddýchne. Len pred troma týždňami ukončil sezónu triumfom v Memorial Cupe a už začiatkom júla musí odcestovať do Detroitu, kde sa zúčastní kempu mladých talentov.

Viac o atmosfére draftu NHL a reakciách sa dozviete vo videorozhovoroch s Tomášom Jurčom, jeho agentom Marcelom Sakačom, Jurčovou mamou a Jiřím Fischerom.

SLOVÁCI NA DRAFTE NHL 2011

2. kolo: 35. miesto Tomáš Jurčo (Detroit Red Wings)

4. kolo: 115. miesto Marek Tvrdoň (Detroit Red Wings)

5. kolo: 121. miesto Martin Gernát (Edmonton Oilers)

6. kolo: 172. miesto Peter Čerešňák (New York Rangers)

Súvisiace články