Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cháru čaká rozhodujúci 7. zápas o postup do finále Stanley Cupu
Zdielať na

Cháru čaká rozhodujúci 7. zápas o postup do finále Stanley Cupu

Zdroj: TASR

O tom, či si slovenský hokejista a hráč Bostonu Bruins Zdeno Chára zahrá v tejto sezóne vo finále zámorskej NHL, sa rozhodne až v piatok 27. mája v rozhodujúcom 7. dueli proti tímu Tampa Bay.

"Medvede" totiž nedokázali využiť prvú možnosť ukončiť finálovú sériu play-off Východnej konferencie a podľahli "bleskom" na ich ľade tesne 4:5. Tampa vyrovnala stav dramatickej série na 3:3 a Vancouver si na svojho súpera v boji o prestížny Stanleyho pohár musí ešte počkať.

Spomenutý slovenský obranca v drese Bostonu bol najvyťaženejším hráčom stredajšieho šiesteho merania síl. Tridsaťštyriročný trenčiansky odchovanec Chára strávil na ľade neuveriteľných 30:43 min a na brankára Tampy Dwayna Rolosona vyslal dve strely. O víťazstvo domáceho tímu sa najviac zaslúžili Martin St. Louis a Steven Stamkos, ktorí si pripísali po tri kanadské body. Na druhej strane nestačil na úspech Bruins ani hetrik českého útočníka Davida Krejčího.

Rozhodujúci siedmy zápas sa hrá v piatok v Bostone.

Výsledok stredajšieho šiesteho zápasu finálovej série play-off Východnej konferencie zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na 4 víťazstvá):

Tampa Bay - Boston 5:4 (1:2, 2:0, 2:2) - stav série 3:3

Súvisiace články