Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
HOKEJ-MS: Slovenská technológia rozpoznala 300- tisíc tvárí
Zdielať na

HOKEJ-MS: Slovenská technológia rozpoznala 300- tisíc tvárí

Zdroj: noviny.sk

Viac ako 300 000 ľudí za 14 dní prešlo počas nedávneho hokejového šampionátu v Bratislave a Košiciach cez systém rozpoznávania tvárí na štadiónoch Ondreja Nepelu a Steel Aréna. Nová technológia mala zabrániť vstupu neželaných osôb a aj spätne identifikovať ľudí, ktorí prešli dnu.

Bezpečnosť na športových podujatiach je široko diskutovanou témou. Štadióny v Bratislave a Košiciach sú vybavené najmodernejšou technológiou Colosseo. Jej viditeľnými súčasťami sú napríklad systémy riadenia vstupu návštevníkov, informačné LED panely, video kocka, LED prstenec zavesený nad stredom klziska či audio a svetelná technika. Vizuálne efekty na video kocke a LED páse boli veľmi atraktívne pre fanúšikov.

Systém Colosseo je integrovaný s turniketmi a sníma vstupujúceho návštevníka priamo pri prechode cez turniket. V prípade potreby následne zabráni vstupu návštevníka. Turnikety a rozpoznávanie tvárí zvládli bez problémov nápor návštevníkov na MS. Napriek tomu, že cez ne prešlo viac ako 300 000 návštevníkov, neboli zaznamenané zdržania pri vstupe. Zabezpečenie hodnotili pozitívne organizátori aj samotní návštevníci.

Colosseo je produktom spoločnosti MONOGRAM Technologies,s.r.o. Je určený na komplexné riadenie športových arén. Nasadili ho už na niekoľkých hokejových štadiónoch v Európe.

Súvisiace články