Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Slafkovský a Pospíšil majú k majstrovstvám blízko. Play-off si totiž nezahrajú
Zdielať na

Slafkovský a Pospíšil majú k majstrovstvám blízko. Play-off si totiž nezahrajú

NEW YORK / Slovenský hokejista Juraj Slafkovský strelil gól a pridal asistenciu v nočnom zápase zámorskej NHL. Jeho Montrealu to na body nestačilo, keď doma prehral s Tampou Bay 4:7. V drese hostí odohral takmer 19 minút jeho krajan Erik Černák. Z výhry sa netešil ani Martin Pospíšil. Calgary nestačilo na Winnipeg 2:5.

Slafkovský si predĺžil bodovú šnúru

Slafkovský zaznamenal svoj šestnásty gól v sezóne v 49. minúte, keď tiesnený Černákom tečoval strelu od modrej. "Vždy keď hráme proti sebe, tak sa snažíme hrať tvrdšie na seba, ale myslím že som cez neho dal gól," povedal o stretnutí s Černákom Slafkovský. "Tak určite boli na ľade podpichovačky, ale sme kamaráti. Na ľade si nič neodpustíme, ale po zápase to končí," uviedol Černák.  

O tri minúty po strelení gólu udržal Slafkovský puk za bránkou, prihral Nickovi Suzukimu a ten našiel pred bránkou Colea Caufielda, ktorý znížil na 4:6. Montreal sa však už bližšie nedostal a v závere inkasoval do prázdnej bránky. Canadiens tak definitívne prišli o šancu dostať sa do vyraďovacej fázy. Dvadsaťročný slovenský útočník odohral 22 minút a okrem dvoch kanadských bodov si pripísal aj jeden plusový bod. "Oni majú play off tím a my chceme hrať play off hokej, takže musíme chodiť do všetkých skrumáži. Chceme bojovať a vyhrávať v tej fyzickej časti hry," povedal pre nhl.com Slafkovský.

Pospíšil zápas nedohral

Winnipeg spečatil domácim triumfom nad Calgary 5:2 postup do play-off. Pospíšil duel nedohral, keďže tesne pred koncom druhej tretiny trafil lakťom do hlavy obrancu Josha Morrisseyho a dostal trest do konca zápasu. Na ľade tak strávil len 10 minút.

​Slafkovský ani Pospíšil si play-off nezahrajú

Calgary, rovnako ako Montreal, stratilo šancu na postup do play-off. Slafkovský aj Pospíšil tak môžu byť po skončení základnej časti NHL voľní pre potreby slovenskej hokejovej reprezentácie na nadchádzajúce Majstrovstvá sveta v hokeji, ktoré sa uskutočnia v Prahe a Ostrave.

Súvisiace články