Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
NHL- Slováci: Nemec dosiahol nové kariérne maximum, Tatar si konečne zahral
Zdielať na

NHL- Slováci: Nemec dosiahol nové kariérne maximum, Tatar si konečne zahral

Zdroj: TASR

NEW YORK / Hokejisti Tampy Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom zvíťazili v noci na štvrtok 4. marca v NHL na ľade Toronta 4:1. Bodovo naprázdno vyšiel aj Šimon Nemec, ktorého New Jersey prehralo s Rangers 3:4. Tomáš Tatar sa po štyroch zápasoch vrátil do zostavy Seattlu, ale Krakens neuspeli proti Los Angeles výsledkom 2:5 a stratili šancu na postup do play off.

​Nemec dosiahol nové kariérne maximum

Zápas medzi Rangers a Devils sa začal krátko po úvodnom vhadzovaní hromadnou bitkou a všetci hráči na ľade dostali tresty. Rangers viedli po úvodnej tretine 2:0, New Jersey však v druhej tretine stav otočilo. Tretia časť opäť patrila lídrovi Metropolitnej divízii. V 46. minúte vyrovnal Kaapo Kakko a o triumfe rozhodol počas presilovej hry Chris Kreider. Rangers kraľujú so 106 bodmi aj celej lige. Nemec si vytvoril nové kariérne maximum, odohral 26:23 minúty. V stretnutí dosiahol jeden plusový bod.

Černák ma k účasti v play-off bližšie

Tampa triumfovala v deviatom z uplynulých jedenástich duelov a priblížili sa k účasti vo vyraďovacej časti. Nikita Kučerov zaznamenal proti Maple Leafs tri asistencie a so 130 bodmi vedie kanadské bodovanie. Černák nastúpil v druhej obrannej dvojici s Haydnom Fleurym. Odohral 23:42 minúty a bol druhý najvyťažovanejší hráč tímu. Slovenský obranca dosiahol štyri hity a jeden plusový bod. Ak by Toronto získalo aspoň bod, malo by istú účasť v play off.

​​Tatar si po dlhej dobe konečne zahral

Hrdinom LA Kings bol Moore, ktorý dosiahol hetrik v stretnutí proti Seattlu. Domáci uspeli po troch prehrách a zvýšili svoje šancu na play off. Pre Kraken to je tretia sezóna v NHL a do vyraďovacej časti sa im podarilo postúpiť len v predchádzajúcom ročníku. Tatar po štyroch zápasoch, keď bol len v pozícii zdravého náhradníka nastúpil v tretej formácii, odohral 10:37 minúty, dosiahol dve mínusové body a jednu strelu.

Súvisiace články