Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nóri potrápili aj Kanaďanov, Dáni v nájazdoch pokorili Nemcov
Zdielať na

Nóri potrápili aj Kanaďanov, Dáni v nájazdoch pokorili Nemcov

Zdroj: sita - MS, Kanada-Nórsko

Hokejisti Kanady sa stali ďalšími štvrťfinalistami majstrovstiev sveta na Slovensku, keď v sobotňajšom popoludňajšom stretnutí zdolali v košickej Steel aréne Nórsko 3:2.

Kanaďania majú na svojom konte 10 bodov, v Košiciach ešte neprehrali a v osemfinálovej F-skupine môžu skončiť najhoršie na 2. mieste. Nóri majú stále šancu na štvrťfinále, musia však zdolať v pondelok Francúzsko.

Kanaďania začali vlažne a v úvode mali Nóri výhodu presilovky o dvoch hráčov, ktorú však nevyužili a zámorský tím začal byť smerom dopredu aktívnejší. Z tlaku vyťažili Kanaďania gól z hokejky Spezzu. Nórsky tím za kanadskými hráčmi nestíhal, ale šancu na dobrý výsledok držal brankár Haugen, ktorého prekonal v druhej dvadsaťminútovke Tavares. Keď Neal v 50. min zvýšil na 3:0, zdalo sa byť o víťazovi rozhodnuté. Nóri však nabrali druhý dych, znížili na rozdiel gólu, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

F-skupina (Košice):

Nórsko - Kanada 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Góly: 52. K. A. Olimb (Roymark), 53. Holtet (Tollefsen, Olimb) - 16. Spezza (Nash, Neal), 31. Tavares, 50. J. Neal (Nash, Spezza)
Vylúčení: 3:7 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ronn (Fín.), Šindler (ČR) - M. Novák (SR), Schulz (Nem.), 4978 divákov.

Zostavy:
Nórsko: Haugen - Bonsaksen, Tollefsen, Holos, Spets, E. Koivu, Csiszar, Follestad Johansen - Fredriksen, Skröder, Roymark - M. Olimb, Bastiansen, Ask - K.A. Olimb, Hansen, Holtet - K. Forsberg, Kristiansen, Martinsen
Kanada: Bernier - Phaneuf, Burns, Schenn, Methot, Pietrangelo, Colaiacovo, Gragnani - Nash, Neal, Spezza - Clutterbuck, Zajac, Ladd - Eberle, Duchene, Kane - Skinner, Vermette, Stewart

sita - MS, Nemecko-Dánsko

 

Sobotňajší popoludňajší súboj osemfinálovej E-skupiny priniesol nečakané víťazstvo Dánska nad Nemeckom 4:3, no keďže sa zrodilo až po samostatných nájazdoch, znamená zároveň definitívne stop pre dánske nádeje na postup do štvrťfinále.

Zápas svojou kvalitou zapadal skôr do bojov o záchranu. Dáni len s teoretickou šancou na postup hrali dôsledne z obrany, čím Nemcom výrazne sťažili ich hru na rýchle protiútoky. Už po 25 sekundách po úvodnom vhadzovaní museli organizátori meniť rozbité plexisklo medzi striedačkami. Prví udreli v presilovke Dáni, keď tečovanú krížnu Christensenovu prihrávku do úplne odkrytej bránky poslal Mads Boedker. Nemci vyrovnali po rýchlom prieniku a presnej Trippovej strele sprava. Na začiatku druhej tretiny sa presadil aj druhý z bratov Boedkerovcov Mikkel, no po 26 sekundách z podobnej akcie v blízkosti bránky vyrovnal Barta. V tretej tretine sa prvýkrát do vedenia dostali Nemci po tvrdej strele Lavalleeho od modrej, no vedenie neudržali. Dáni najprv zahodili 48-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, no v 58. min Green našiel Hardta a ten po kľučke poslal puk medzi Endrasove betóny do siete. Dáni potrebovali vyhrať v riadnom hracom čase, preto v závere odvolali aj brankára, no neuspeli a definitívne prišli o možnosť postupu do osemfinále. O stretnutí napokon rozhodli až samostatné nájazdy. Za Dánov boli úspešní Christensen a Mikkel Boedker, za Nemcov len P. Reimer. Najlepším hráčom víťazov sa stal exekútor rozhodujúceho nájazdu Mikkel Boedker, z tímu porazených sa cena ušla strelcovi úvodného gólu Johnovi Trippovi.

Hokej - MS - E-skupina - výsledok

Dánsko - Nemecko 4:3 po sam. nájazdoch (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 9. Mads Boedker (Christensen, Jakobsen), 22. Mikkel Boedker (Jakobsen, K. Jensen), 58. Hardt (Green, Madsen), rozhodujúci sam. nájazd Mikkel Boedker - 11. Tripp (Müller, Ullmann), 23. Barta (Kink, P. Reimer), 42. Lavallee (Hördler, Müller)
Vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška (SR), Burchell (Kan.) - Hollenstein (Rak.), Valach (SR), 9 299 divákov.

Zostavy:
Dánsko: Andersen - D. Nielsen, Lassen, K. Jensen, J. Jensen ml., Mads Boedker, Hersby, Eskesen, Eskesen - Starkov, Green, Hardt - Dresler, Degn, Madsen - Christensen, Jakobsen, Mikkel Boedker, Madsen, - J. Jensen, K. Staal, Storm
Nemecko: Endras - Krueger, Dietrich, Holzer, Braun, Lavallee, Hördler, Reul - Rankel, Hospelt, Wolf - Tripp, Ullmann, Müller - Mauer, Schütz, Gogulla - P. Reimer, Barta, Kreutzer - Kink

sita - MS, Kanada-Nórsko

sita - MS, Kanada-Nórsko

sita - MS, Kanada-Nórsko

sita - MS, Nemecko-Dánsko

sita - MS, Nemecko-Dánsko

sita - MS, Kanada-Nórsko

Súvisiace články