Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muži v pruhovanom už v akcii, na MS štyria Slováci
Zdielať na

Muži v pruhovanom už v akcii, na MS štyria Slováci

Rozhodcovia, ktorí budú pískať na majstrovstvách sveta v Bratislave sa dnes napoludnie zišli v Bratislave. Medzi nimi aj štyria Slováci.

Je to vôbec po prvýkrát, čo sa na takomto podujatí predstavia až štyria Slováci. Pre dvojicu hlavných - Petra Országa a Vladimíra Balušku to bude tretí šampionát.

"Ja sa veľmí teším, chcem si to užiť. Veď to, že môže pískať na takomto turnaji, ktorý sa koná u nás doma, to sa stane raz za kariéru," podelil sa o pocity Baluška.

Online prenosy zo zápasov, aktuálne výsledky, štatistiky, súpisky, ale aj online hra. To všetko nájdete práve TU!

Aj najskúsenejší zo slovenských arbitrov si chce svetový šampionát užiť. A nevylučuje, že to možno bude jeho rozlúčka s medzinárodnou kariérou.

"Bola by v tom istá symbolika, veď pred deviatimi rokmi som ju odštartoval práve na Slovensku, kde som pískal majstrovstvá sveta hokejistov do 18 rokov," zamyslel sa najlepší slovenský rozhodca uplynulej sezóny Ország.

Okrem 16 hlavných sa na vrcholnom hokejovom podujatí v Bratislave a Košiciach predstaví rovnaký počet čiarovych rozhodcov. Medzi nimi aj Milan Novák a Miroslav Valach. Obaja už majú medzinárodné skúsenosti.

"Je to veľká česť. O nominácii som sa dozvedel v októbri minulého roku a vtedy som začal aj s postupnou prípravou," prezradil nám Valach, pre ktorého to bude tretí šampionát. V rámci nej si muži v pruhovanom napríklad vylepšovali kondíciu.  

Rozhodcovia dnes v Bratislave absolvujú generálny míting, na ktorom sa dozvedia o trendoch pískania počas majstrovstiev. Vo štvrtok ráno sa potom rozdelia do dvoch skupín. Jedna z nich sa presunie do Košíc.

Napriek tomu, že budú pískať na domácej pôde a pred slovenskými fanúšikmi, ktorí dokážu rozhodcov poriadne kritizovať, štvorica spod Tatier žiadnu nervozitu nepociťuje.

"Nie je dôvod, sme zvyknutí zvládať náročné podujatia. A pravdu-povediac, budeme to mať o niečo jednoduchšie, keďže nebudeme pískať zápasy slovenskej reprezentácie," pousmial sa Milan Novák.