Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
EXLUZÍVNE: Gáborík už zajtra, Višňovský s Handzušom chcú na MS!
Zdielať na

EXLUZÍVNE: Gáborík už zajtra, Višňovský s Handzušom chcú na MS!

Nielen fanúšikov, ale aj celú hokejovú obec pred MS najviac zaujíma, kto posilní tím Slovenska zo zámorskej NHL.

Najväčšími želiezkami na najcennejší dres pre domáci šampionát po vypadnutí z NHL bolo trio Marián Gáborík z New Yorku Rangers, Ľubomír Višňovský z Anaheimu Ducks a rovnako aj Michal Handzuš z Los Angeles Kings. Viac svetla vniesol do problematiky ohľadom ich prípadného štartu na MS v Bratislave generálny manažér tímu Peter Bondra.

"Marián Gáborík je zo svojho klubu uvoľnený, nemá žiadny zdravotný problém a k tímu by sa mal pripojiť už zajtra. Je tak celkom reálne, že stihne už piatkový zápas proti Slovinsku."

Bondra o štarte Ľubomíra Višňovského hovoril osobne s generálnym manažérom Anaheimu. Bob Murray je otvorený požiadavkám na uvoľnenie najproduktívnejšieho obrancu NHL aktuálnej sezóny pre potreby národného tímu. "V klube nemajú žiaden problém s jeho štartom na MS, Ľubo má dnes výstupné zdravotné a lekárske testy. Absolvuje pohovory v klube, i s trénermi. Má síce zdravotný problém, dôležité ale je, že Višňa má eminentný záujem štartovať na šampionáte. Všetci veríme, že sa koncom týždňa pripojí k tímu."

"Rovnako som osobne hovoril po vypadnutí z play-off aj s Michalom Handzušom. Samozrejme ani on si nechce nechať ujsť príležitosť pomôcť chlapcom na blížiacom sa hokejovom sviatku. Už dnes budem riešiť všetky veci ohľadom jeho príchodu do Bratislavy. Dúfam, že si Mišo rýchlo zariadi všetky osobné záležitosti," povedal exluzívne pre noviny.sk a TV JOJ Peter Bondra.

TV JOJ

Súvisiace články