Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Unavenému Halákovi bolo teplo
Zdielať na

Unavenému Halákovi bolo teplo

Slovenská hokejová reprezentácia už má aj svoju brankársku jednotku. Jaroslav Halák sa dnes pripojil k tímu a prvý raz trénoval.

Brankár St.Louis priletel na Slovensko o deň neskôr ako plánoval. Zdržali ho nečakané zmeny v letovom poriadku. "Keď som odchádzal zo St.Louis, dvakrát posunuli odlet lietadla, a tak som nestihol spoj z Toronta do Európy. Preto sme s priateľkou museli stráviť noc na letisku v Toronte," hovorí Halák. "Neboli sme nadšení, ale nenastala žiadna panika so zháňaním leteniek. Takéto veci sa stávajú a nevieme ich ovplyvniť."

Po prvom tréningu na štadióne Ondreja Nepelu bolo na Halákovi badať únavu. Nemožno sa čudovať, 6-hodinový časový posun s organizmom poriadne zatrasie . "Ešte sa cítim unavený, priletel som len v utorok. Budem potrebovať dva - tri dni, aby som sa dal dokopy. Proti Rakúsku určite nenastúpim, ale dúfam, že v nedeľu proti Bielorusom by som už bol k dispozícii."

Nová hala, šatňa a zázemie zapôsobili aj na Haláka. "Vyzerá to pekne, všetko je vynovené. Len v hale bolo príliš teplo, dúfam, že sa s tým ešte niečo bude dať urobiť."

Bratislavský rodák bude na MS tímovou jednotkou, ani na sekundu neváhal, či posilní reprezentáciu, alebo nie. "Nebolo čo riešiť, hrať doma na šampionáte, to sa hráčovi stane raz v kariére. Každý z nás v šatni si to uvedomuje a určite zabojujeme. Je to pre mňa česť, rovnako pre ostatných chalanov, že môžeme reprezentovať. Ja si tlak nepripúšťam, je to pekné hrať doma, ale netreba na to príliš myslieť. Tie puky bude treba zastaviť tak či tak, či sme doma, alebo by sme hrali v inej krajine."

tasr

Jaroslav Halák absolvoval v NHL v drese St. Louis Blues svoju prvú sezónu, v ktorej bol jasnou brankárskou jednotkou. "Naučil som sa, aké to je. Jednotka chytá prakticky všetky zápasy a musí byť na to pripravená najmä psychicky. Sezónu sme odštartovali dobre, potom však prišli zranenia, prestalo sa dariť spoluhráčom aj mne. Hoci sme nepostúpili do play off, čo ma samozrejme sklamalo, so sezónou som celkom spokojný a už sa teším na ďalšiu. Je to rozdiel chytať v Kanade za Montreal a v Amerike za St.Louis. Ale fakt je aj to, že naše domáce zápasy boli vždy vypredané a fanúšikovia nás povzbudzovali či sme vyhrávali, alebo prehrávali."

Súvisiace články