Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
HOKEJOVÁ HYMNA TROCHU INAK! Takto fandia recesisti
Zdielať na

HOKEJOVÁ HYMNA TROCHU INAK! Takto fandia recesisti

Vypočujte si hymnu od recesistov, ktorí od roku 2003 márne dúfajú, že Slovensko sa opäť vráti na hokejové výslnie. Ich predpovede sa pomaly začínajú napĺňať, v piatok (15. apríla) naša reprezentácia zdolala pred Majstrovstvami sveta v odvetnom zápase Švédov 5:1!

Svojou trochou k hokejovým Majstrovstvám sveta v ľadovom hokeji sa rozhodla prispieť aj recesistická hudobná skupina Ploštín Punk z Liptovského Mikuláša.

Vypočujte si rezký hymnický song "Mám miesto hlavy puk":

„Od roku 2008 sme na majstrovstvách sveta najlepšie skončili na desiatom mieste, vlani sme sa prepadli na dvanáste. Zapálený hokejový fanúšik však neúspech nevníma a stále verí, že svetlá chvíľa slovenského hokeja zasa raz príde,“ hovorí autor textu Ján Dzúr. Slová piesne si zapisoval počas hokejových zápasov v Liptovskom Mikuláši, kde na tribúne medzi davom nasával atmosféru.

A aký je príbeh hudby? Tesne predtým ako spevák kapely Jozef Fašánok v lete odchádzal na týždňovú plavbu jachtou okolo pobrežia južného Talianska, si text pribalil do batožiny. Prvýkrát preto melódia pesničky zaznela na ostrove Capri, nad polievkou z vrecúška.

sita

Súvisiace články