Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Weiter a vokálna skupina TREND: Hokejovou hymnou bolo aj toto...
Zdielať na

Weiter a vokálna skupina TREND: Hokejovou hymnou bolo aj toto...

Hokejová hymna v podaní Kristíny je trapas! Teda aspoň podľa vás, našich divákov a čitateľov. Lenže organizátori hokejových majstrovstiev v bývalom Československu aj na Slovensku nám servírovali veru rôzne vychytávky. Presvedčte sa sami...

Oficiálna hokejová hymna je už niekoľko dní na svete, no nespokojnosť neutícha. Slovenský národ sa s touto piesňou jednoducho nechce stotožniť. Fanúšikovia si žiadajú niečo iné.

Ale... V roku 1995 sme organizovali šampionát B kategórie. Hymnou bola pieseň My chceme gól! Hudbu napísal Braňo Hronec, text Ľubomír Feldek a spieval Otto Weiter. Tomu pomáhala vtedy slávna vokálna skupina TREND.

Fanúšikovia majú v otázke hymny jasno. Mnohí by chceli, aby sa oficiálnou hymnou tohtoročných majstrovstiev sveta stala pieseň "Nech bože dá". Tá sprevádza slovenský hokej už desať rokov.

V roku 2002 sprevádzala našich hokejistov na majstrovstvách sveta v Göteborgu, kde sa našej reprezentácii podarilo získať zlatú medailu.

Dnes, pár týždňov pred majstrovstvami sa na internetových fórach opäť skloňuje názov tejto skladby a fanúšikovia si žiadajú, aby práve toto bola oficiálna hymna šampionátu.

Pozrite si dnešné PROMI NOVINY o 17:25. Vyzerá to totiž tak, že svetlo sveta uzrie ďalšia verzia hokejovej hymny...

Súvisiace články