Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Slovensko usporiada MS do 18 rokov, Šatan hovorí o dvojici miest na východe alebo západe
Zdielať na

Slovensko usporiada MS do 18 rokov, Šatan hovorí o dvojici miest na východe alebo západe

ZÜRICH / Priklepli ich Slovensku aj do tretice – tentokrát celkom jednohlasne. Slovensko vďaka úsiliu šéfa hokejového zväzu Miroslava Šatana bude v roku 2026 hostiť majstrovstvá sveta hráčov do 18 rokov.

„Som veľmi rád, že môžeme takúto radostnú správu oznámiť. Po deviatich rokoch znovu zorganizujeme majstrovstvá sveta do 18 rokov," tešil sa Šatan.

Rozhodli o tom členovia Rady Medzinárodnej hokejovej federácie na zasadnutí polročného kongresu v Portugalsku. Šéf zväzu Miroslav Šatan spolu s generálnym sekretárom Miroslavom Lažom dali delegátom ponuku, ktorá sa neodmieta.

"Je veľmi dôležité povedať, že 100 percent hlasujúcich delegátov dalo dôveru Slovensku a za to sme veľmi radi," doplnil sekretár zväzu Miroslav Lažo.

Šampionát s vychádzajúcimi hviezdami do 18 rokov sme pod Tatrami hostili v rokoch 2002 a 2017. Ktoré dve mestá dostanú príležitosť v roku 2026 je zatiaľ otvorené. "Čo sa týka dejiska, ešte máme nejaký čas, rozmýšľame nad dvoma alternatívami: buď to bude dvojica miest na východe alebo na západe. Oznámime to v priebehu sezóny," opísal Šatan.

Naša delegácia v Portugalsku svoj cieľ splnila a je pripravená okamžite si vyhrnúť rukávy. "Z jednej strany je to veľká radosť, ale musíme sa na to veľmi dobre pripraviť," povedal Lažo.

Súvisiace články