Jasno
16°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Rusi vyhlásili vojnu hokejovému svetu, brankár kašle na všetky pravidlá
Zdielať na

Rusi vyhlásili vojnu hokejovému svetu, brankár kašle na všetky pravidlá

MOSKVA, BRATISLAVA / V polovici augusta Medzinárodná federácia ľadového hokeja oznámila sankcie voči Ivanovi Fedotovovi a hokejovému klubu CSKA za porušenie medzinárodných predpisov pre prestup hráčov. Gólman sa napriek tomu vykašľal na pravidlá, nariadenia a tresty a napriek zákazu štartu v akejkoľvek súťaži a platnej zmluve s Philadelphiou Flyers štartoval v drese CSKA.

"Keďže účasť Ivana Fedotova 1. septembra v zápase CSKA porušila rozhodnutie IIHF, IIHF to oznámi hráčovi a Disciplinárnej komisii v súlade s Disciplinárnym poriadkom," píše sa vo vyhlásení IIHF.

Ivan Fedotovov má štvormesačný zákaz účasti na oficiálnych národných a medzinárodných zápasocha CSKA celosezónny zákaz medzinárodných prestupov.

Keďže CSKA a Ruská federácia ľadového hokeja dovolili Ivanovi Fedotovovi 1. septembra účasť bez platného kontraktu s ruským klubom, IIHF uložila následne Rusom pokutu 5-tisíc frankov. S Fedotovom sa ťahajú problémy, odkedy podpísal kontrakt s Flyers. V lete 2022 ho zadržali pre podozrenie z vyhýbania sa vojenskej službe.

Súvisiace články