Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Hokejista Tatar stále čaká na zmluvu, hovorí o správnom rozhodnutí
Zdielať na

Hokejista Tatar stále čaká na zmluvu, hovorí o správnom rozhodnutí

POPRAD / Tomáš Tatar trénoval na ľade s popradskými kamzíkmi a jeho agent stále hľadá najlepší možný kontrakt s klubom NHL. Čas sa ale kráti, lebo o necelé dva týždne sa v zámorí začnú prípravné kempy pred novou sezónou.

S trochou zveličenia by sa dalo povedať, že s možnou novou zmluvou pre Tomáša Tatara sa už pospomínalo takmer všetkých 32 klubov NHL, možno s výnimkou Arizony. Po tom, ako Toronto podpísalo megakontrakt s Austonom Matthesom, záujem javorových listov o Tatara ochabol. A tak momentálne najhorúcejšou témou sú Pittsburgh a Detroit.

Červené krídla majú stále päťmiliónovú medzeru v platovom strope, ale nie sú naklonené myšlienke podpísať Tatara na dlhšie ako jednu sezónu. A to je pre slovenského útočníka priorita. Lenže pravdepodobne z nej bude musieť ustúpiť a akceptovať aj ročný kontrakt, a to aj v prípade, ak by sa dohodol s tučniakmi z Pittsburghu, kde by mohol nahradiť dlhodobo zraneného Jacka Guentzela.

"Keby som na to zatlačil, tak zmluva by bola podpísaná aj zajtra," povedal pre klubovú stránku HK Poprad. "Mal som povinnosti vo Vysokých Tatrách a pretože potrebujem trénovať na ľade už na dennej báze, tak som poprosil trénera HK Poprad Aleša Tottera a riaditeľa klubu Ľuda Jurinyiho, či by som sa nemohol pridať. Boli veľmi ochotní a vyšli mi v ústrety. V Poprade poznám viacerých hráčov. Tréningy som si veľmi užil, boli v tempe a chvíľkami som mal aj dosť. Je to iné, ako trénovať individuálne, s mužstvom Popradu som si teraz dobre zatrénoval," povedal 32-ročný útočník.

Tatar priznal, že zaberačka s tímom na ľade je podstatne náročnejšia ako individuálna príprava: "Dalo mi to informáciu, že v budúcnosti musím ísť na ľad s mužstvom skôr. Chalani sú v poriadnom tempe, majú nakorčuľované, veľmi mi tieto tréningy pomohli. Teraz ešte pár dní potrénujem individuálne a budúci týždeň by som už chcel odísť do USA. Príprava bola dlhá, ale cítim sa výborne a teším sa na sezónu."

V tej uplynulej obliekal dres New Jersey Devils. Odohral všetkých 82 duelov základnej časti, v ktorých si pripísal 48 bodov (20+28) a svojmu tímu pomohol k tretiemu miestu po základnej časti vo Východnej konferencii aj v celej NHL. V play off sa mu darilo už menej, prepadol sa zostavou a v 12 zápasoch zaznamenal len jeden gól.

Súvisiace články