Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Philadelphia dokonala zázrak, s Bostonom otočila v sérii z 0:3 na 4:3
Zdielať na

Philadelphia dokonala zázrak, s Bostonom otočila v sérii z 0:3 na 4:3

Vo finále Východnej konferencie Montreal s Philadelphiou

Rozhodujúci bod v siedmom zápase získala Philadelphia tiež pozoruhodným spôsobom, keď prehrávala už o tri góly, ale nakoniec akoby symbolicky zvíťazila 4:3 a slávila postup na ľade zdrveného súpera. Možnosť získať Stanleyho pohár tak stratila dvojica hráčov Zdeno Chára a Miroslav Šatan. Vo finále konferencií sa v západnej vetve stretnú San Jose a Chicago, vo východnej Philadelphia s Montrealom. Úvodné duely finálových sérií sú na programe v nedeľu.

      Štvrťfinále play off NHL:
      Semifinále Východnej konferencie, 7. zápas:
      BOSTON - PHILADELPHIA 3:4 (3:1, 0:2, 0:1)
      Góly: 6. Ryder (Recchi, CHÁRA), 10. Lucic (Wideman, Boychuk), 15. Lucic - 18. van Riemsdyk (Giroux), 23. Hartnell (Leino, Briere), 29. Briere (Hartnell), 53. Gagne (Richards, Leino). Brankári: Rask - Leighton. Diváci: 17.565. Konečný stav série: 3:4.

Hokejisti Bostonu napriek vedeniu 3:0 napokon nepostúpili do finále Východnej konferencie. Už v 6. minúte využil po ôsmich sekundách presilovku Michael Ryder, ktorý dostal puk za chrbát brankára Michaela Leightona po strele Zdena Cháru. Po druhej presilovke viedol Boston v 10. minúte po góle Milana Lucica 2:0 a o päť minút pridal Lucic svoj druhý gól v dueli. "Začali sme tak, ako sme chceli. Mali sme množstvo energie. Viedli sme 3:0. Podstatné je, že sme v sérii viedli 3:0 a rovnako sme viedli i v tomto dueli. V oboch prípadoch sme napokon neuspeli. Na to neexistuje ospravedlnenie. Musíme na seba vziať zodpovednosť. Každý z nás. Mali sme štyri pokusy na postup a napokon sme to nedokázali," skonštatoval tréner Bruins Claude Julien. "Je koniec. Máme pred sebou dlhé leto, aby sme o tom premýšľali. Sme sklamaní," dodal útočník Bruins Mark Recchi.

Flyers do polovice zápasu dokázali vyrovnať skóre a sedem minút pred koncom Simon Gagne potrestal Bruins v presilovke za príliš mnoho hráčov na ľade. "Jeden z našich hráčov išiel k striedačke so zdvihnutou hokejkou, ako keby chcel striedať. Napokon si to rozmyslel, ale medzitým už na ľad naskočil ďalší hráč," dodal Julien. "Keď sme prehrávali 0:3, povedali sme si - dajme gól a uvidíme, čo sa stane," povedal Gagne, po ktorého návrate do zostavy po zranení nohy zvíťazila Philadelphia štyrikrát za sebou. "V druhej časti sme dvomi gólmi vyrovnali a potom bol zápas opäť otvorený. Našťastie Bruins mali vylúčeného hráča a nám sa podarilo v presilovke skórovať." Flyers sa víťazstvom v zápase pri trojgólovom manku v 7. dueli série podarilo zopakovať zvrat Edmontonu z roku 1991, ktorý zvíťazil v Calgary 5:4 po predĺžení. "Som na svojich hráčov hrdý. Som hrdý na spôsob, akým reprezentovali našu organizáciu i seba," uzavrel tréner Flyers Peter Laviolette.

Súvisiace články