Oblačno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Július Pénzeš nástupcom trénera Gregora na lavičke MHC Martin
Zdielať na

Július Pénzeš nástupcom trénera Gregora na lavičke MHC Martin

Zdroj: TASR

Uram v Martine pokračuje

"S Júliusom Pénzešom sme sa dohodli vo štvrtok večer a uzatvorili zmluvu na jeden rok s následnou ročnou opciou," prezradil generálny manažér MHC Martin Aurel Nauš. Ako uviedol, prácu Júliusa Pénzeša dlhšie sledovali a v jeho prospech zavážilo jeho úspešné účinkovanie na lavičke HK Poprad. "Nový tréner už v minulosti spolupracoval aj s Dušanom Gregorom a veríme, že pri našom tíme nadviaže na to, čo jeho predchodca dosiahol."

Július Pénzeš ako tréner doteraz v extralige pred Popradom pôsobil na lavičke Dukly Trenčín. Martin bude pre neho treťou zastávkou v tejto pozícii. "Je to pre mňa česť viesť tretí tím našej extraligy," povedal J. Pénzeš a dodal: "Martin nie je pre mňa neznámy, dva roky som tam v minulosti hrával a v minulosti aj spolupracoval s Dušanom Gregorom. S ponukou vieť MHC ma oslovil pán Nauš s tým, že som jedným z kandidátov. A kedže išlo o veľmi korektné rokovania, bez problémov sme sa aj dohodli. Ešte raz opakujem, viesť tretí extraligový tím je pre mňa pocta."   

Aurel Nauš prezradil aj to, že v tíme bude aj v novej sezóne pokračovať útočník Marek Uram, ktorý má ešte rok platnú zmluvu a na novej jednoročnej s rovnako dlhou opciou sa dohodli aj s českým legionárom Davidom Appelom. Novými tvárami v MHC budú obrancovia Andrej Novotný a Slavomír Hriňa. Prvý prichádza z Ústí nad Labem, druhý z neďalekej Žiliny. "S oboma sme dohodnutí zatiaľ ústne, v pondelok, kedy začíname s letnou prípravou, by sme to mali všetko dotiahnuť aj písomne," uzavrel Aurel Nauš.

Súvisiace články