Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
HIGHLIGHTY: Prvým finalistom Slovan!
Zdielať na

HIGHLIGHTY: Prvým finalistom Slovan!

Semifinále 4.zápas: Nitra-Slovan 2:5

HC K CERO Nitra - Slovan Bratislava 2:5 (0:2, 1:2, 1:1)
Góly: 33. Kmeč (Slovák, Čaládi), 53. Ručkay - 15. Lažo (Vaic, Sersen), 18. Kuľha (Hujsa, Demel), 30. Lipiansky (Lažo), 34. Lipiansky (Lažo, Vaic), 56. Hujsa (Demel, Lažo). Rozhodovali: Ország, Višňovský - Korba, Gajan, vylúčení: 8:5, navyše: 25. Kováčik (Nitra) 10+DKZ za nešportové správanie, 58. Ďurák (Nitra) 5+DKZ za sekanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2902 divákov.
Konečný stav série: 0:4

HIGHLIGHTY 4. semifinále

Slovan začal na nitrianskom ľade opäť útočne a už v druhej minúte stretnutia sa mohol ujať vedenia, no Lakosil zastavil únik Laža a následne tiež individuálnu akciu Nedorosta. Na začiatku 6. minúty zachytil rozohrávku Bohunického na útočnej modrej čiare domáci Chrenko, ale jeho prudká strela skončila nad Konrádovou svätyňou. Nitrania boli blízko k otvoreniu skóre počas presilovej hry, ale chýbal im väčší dôraz pri zakončení. Naopak, hostia pretavili vo vedúci gól hneď prvú početnú výhodu, keď Vaic v 15. minúte našiel medzi kruhmi Laža a ten našiel medzeru v brankárovom postavení. S ľahkosťou hrajúci "belasí" pridali druhý presný zásah o tri minúty neskôr zásluhou Kuľhu.

Odovzdaným dojmom pôsobiacej Nitre nevyšiel ani vstup do druhého dejstva a len vďaka Lakosilovi neinkasovali tretí úder. Domácich nenaštartovala ani ďalšia presilovka. Pred ňou navyše prišli o skúseného Miroslava Kováčika, ktorý sa po zásahu hokejkou do tváre dožadoval dvojitého trestu pre menovca Jozefa, no protestmi dosiahol vlastné vylúčenie do konca stretnutia. V polovici zápasu našiel Lažo prihrávkou naslepo pred bránou úplne voľného Lipianskeho, ktorý so šťastím prepasíroval puk do siete - 0:3. Domáce tribúny potešil na začiatku 33. minúty Kmeč, ktorý využil zaváhanie obrany Slovana, no už o minútu neskôr vrátil hosťom trojgólové vedenie opäť Lipiansky po biliardovej akcii prvého útoku. Štyri minúty pred koncom druhej dvadsaťminútovky mohol znížiť Gráčik, pred odkrytou bránou súpera však neskrotil skákajúci puk.

V záverečnom dejstve hráči Slovana bez väčších problémov kontrolovali svoje vedenie a hokej, ktorý predvádzali oba tímy, nijako nepripomínal boj o finále. Dramatickú zápletku vniesol do záverečných minút obranca Slovana Hudec, ktorý poslal puk do vlastnej siete, pričom rozhodcovia pripísali gól Ručkayovi. Malú iskierku nádeje v predĺženie série zrušila ukážková kombinácia Demela s Hujsom, keď druhý menovaný hráč hostí zakončil do úplne odkrytej brány. Prehru nezvládol v samom závere domáci Ďurák, ktorý nezmyslene sekol Nedorosta a podobne ako Kováčik putoval predčasne pod sprchu.

Peter Oremus, tréner Nitry: "V prvom rade chcem súperovi zagratulovať k postupu. Vďaka ale patrí aj našim hokejistom, ktorí spravili veľa pre Nitru aj pre nitriansky hokej. Určite tá spokojnosť je, aj keď tam boli chybičky, no ku koncu nám už chýbali sily."

Antonín Stavjaňa, asistent trénera Slovana: "Vedeli sme, že musíme hrať na kondíciu, že ich musíme uťahať. Nitra toho mala po náročnej sérii s Bystricou dosť, z čoho sme veľmi profitovali. Cieľ ešte nie je splnený, Slovan chce vždy titul. Bude to 50 na 50, či tam bude Martin alebo Košice. Pre nás je to veľká výzva."

Súvisiace články