Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Demitra je späť, manželka Majka je z najhoršieho von
Zdielať na

Demitra je späť, manželka Majka je z najhoršieho von

Demitrovým bezsenným nociam je koniec

Demitra priznal, že sa veľmi obával o zdravie svojej polovičky, veľa toho nenaspal a na mobile si radšej nastavil tiesňovú linku 911 ako rýchlu voľbu. Až keď sa v stredu znova objavil v areáli štadióna vo Vancouveri, bolo to znamenie, že jeho manželka je mimo akútneho nebezpečenstva. Útočník Canucks z pochopiteľných dôvodov nechcel špecifikovať druh choroby, no prezradil, že išlo o rovnaké komplikácie, aké mala jeho žena pred olympiádou. Vtedy kolovali v zámorí správy, že telo Majky zle zareagovalo na predpísané lieky, zrejme v dôsledku srdcovej činnosti. Nikdy predtým neokúsila také vážne zdravotné peripetie.
      "Bolo to veľmi ťažké a namáhavé obdobie pre moju rodinu. Všetci sme vedeli, že moja manželka mala problémy už pred olympijskými hrami a každý dúfal, že už je všetko v poriadku. Počas olympiády ma ani nenapadlo, že by sa mohli vrátiť. No tie problémy sa znovu ozvali," povedal Demitra pre denník Vancouver Sun: "Keď sme v utorok dostali lekárske výsledky, bola to pre nás veľká úľava. Bude potrebovať trochu viac času na uzdravenie, aby sa vrátila do normálneho života, no z najhoršieho je vonku a je mimo nebezpečia. Nemyslím si, že by potrebovala operáciu."
     

Posledné dva týždne strávil Demitra "lietaním" z a do nemocnice.

Tým najhorším dňom je našťastie koniec. "Som spokojný, lebo viem, že je v dobrých rukách. Musí si teraz poriadne oddýchnuť a dúfame, že sa skoro vylieči." Slovenský reprezentant, ktorý je s Majkou ženatý už osem rokov a majú dve deti – sedemročného Lucasa a päťročnú Zaru, sa nezabudol poďakovať organizácii Canucks za podporu počas ťažkých dní. "Z klubu nám poslali jedlo, kvetiny, o všetko sa starali. Som hrdý, že môžem hrať za toto mužstvo. Myslím si, že každý pochopil vážnosť situácie. Podali mi pomocnú ruku a ja im za to ďakujem," vyhlásil Demitra.

Najproduktívnejší hráč a člen All Stars tímu olympijského turnaja vynechal posledné štyri zápasy Canucks. Súčasne sa nestihol pripojiť k mužstvu ani na ceste do Kalifornie, no konečne bude môcť aspoň individuálne trénovať. Do hry by sa mohol vrátiť v nedeľu proti Minnesote. "Teším sa, že som späť a môžem sa vrátiť do práce. Dúfam, že sa rýchlo dostanem do formy a pomôžem tímu, najmä v play off," verí Demitra, ktorý pre dvojnásobnú operáciu ramena vynechal aj úvod sezóny a stihol tak nastúpiť iba v 22 zápasoch (s bilanciou 2+9). "Bola to náročná sezóna, hlavne po psychickej stránke. Mám pocit, akoby som začínal opäť od nuly."

Aby sa mohol Demitra koncentrovať konečne viac na hokej, priletela zo Slovenska Majkina matka a tá sa im bude starať vo Vancouveri o domácnosť. "Deti vedia, že mamina je chorá, no myslím si, že sú ešte príliš malé, aby sme im prezradili, aké vážne to s ňou naozaj bolo," povedala hlava rodiny. "Musíme sa však pohnúť ďalej a užiť si život. Presne to mám teraz v pláne - užiť si každý deň života. Cítim, že moje telo je svieže, otázne je, ako som na tom psychicky." To si uvedomuje aj tréner kosatiek Alain Vigneault: "Prešiel veľmi náročnou osobnou skúškou a sme šťastní, že jeho manželka je už v poriadku. Dostane pár dní, aby sa dostal do formy a okolo nedele by sa mohol vrátiť do zostavy."

Súvisiace články