Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Aj v hokeji husté debakle, Slovan zničil spišiakov, Skalica vonku Trenčín
Zdielať na

Aj v hokeji husté debakle, Slovan zničil spišiakov, Skalica vonku Trenčín

Slovanista Demel zaznamenal proti spišiakom hetrik

HC K CERO Nitra - MHC Martin 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Góly: Góly: 2. Slovák, 39. Jass - 8. Beran, 26. Galamboš, 46. Dornič. Rozhodovali: Lauff - Korba, Smrek, vylúčení:7:8, navyše T. Chrenko (Nitra) na 10 min za nešportové správanie, Jabrocký na 10 min za nešportové správanie, Klepáč na 10 min za nešporotvé správanie, Križan /všetci Martin) na 5 min + DKZ za úder protihráča, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, striedania: 55. Dzubina za Križana (Martin). 3300 divákov

Diváci sa v Nitre ani neusadili a domáci už viedli. Nenápadná strela Slováka prešla až za Križana, ktorý puk vôbec nevidel. Domáci však potom akoby prestali hrať a aktivity sa chopili hostia. Dva Uramove pokusy ešte Lakosil kryl, ale v 8. min už nestačil na teč Berana, ktorý zmenil dráhu letu puku po Klepáčovej strele. V ďalšom priebehu sa do šancí dostávali oba tímy, ale ďalší gól prišiel až v druhej tretine. V 26. min zachytil zlú prihrávku Jassa Themár, puk sa dostal ku Galambošovi, ktorý pohodlne upravil na 1:2. Nitra mohla vyrovnať po kombinácii T. Chrenka a S. Salijiho, ale druhý menovaný si neporadil pred prázdnou bránkou hostí. Martinčania mali niekoľko nebezpečných striel, ktoré však vyriešil Lakosil. V závere druhej tretiny si hostia nedali pozor na disciplínu a sériu zbytočných vylúčení Nitra potrestala vyrovnávajúcim gólom,, keď v 39. min prekonal Križana strelou švihom Jass. Tretia tretina vyšla lepšie hosťom. Aktivitou si vynútili tlak aj šance. V 46. min sa v neprehľadnej situácii najlepšie zorientoval Dornič a dostal puk za Lakosilov chrbát. Záver zápasu bol dramatický, najmä vďaka domácej päťminútovej presilovej hre. Dzubina musel nútene vystriedať vylúčeného Križana, ale výborne brániaci Martinčania svoj náskok udržali až do konca.

Peter Oremus, tréner Nitry: "Dnes sme určite chceli bodovať. Zápas nám však nevyšiel. Hráči, ktorí v Nitre patrili medzi lídrov momentálne nepotvrdzujú túto skutočnosť. Musia si vstúpiť do svedomia a začať pracovať. Oni vedia o ktorých ide."
Juraj Jakubík, asistent trénera Martina: "Zápas bol veľmi náročný. Základy víťazstva sme položili dobrou hrou v oslabení, keď sme čelili viacerým presilovkám domácich. Chlapcov musím za dnešný výkon pochváliť. Odviedli výborný výkon podporený vysokou bojovnosťou."

Dukla Trenčín - HK 36 Skalica 3:7 (2:2, 0:2, 1:3)
Góly: 8. Tybor, 16. Tomík, 51. Chovan - 7. Jarolín, 17. Višňovský, 25. a 48. Zálešák, 35. Kutálek, 55. Školiak, 59. Pašek. Rozhodovali: J. Konc - M. Orolin, P. Šefčík, vylúčení: 5:6, navyše Hranáč (Skalica) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1, 2420 divákov.

V úvodnej tretine sa bolo na čo pozerať. Prvé vylúčenie hostí na začiatku druhej minúty prežila Skalica so šťastím a navyše mohla Višňovským, ktorému sa trest skončil, skórovať. V 7. minúte sedel na trestnej lavici Kutálek a hostia v oslabení skórovali. Oslabenie využila aj Dukla Tyborom na vyrovnanie. V 16. min sa domáci v presilsovej hre ujali vedenia, ale necelú minútu neskôr Višňovský vyrovnal. Neplodná prevaha domácich bola len zvýraznená v počte striel na bránku v pomere 17:8. V druhej časti hry pridali hostia na dôraze, čoho výsledkom bol v 25. minúte Zálešákov vedúci gól. O desať minút neskôr po priamočiarej peknej akcii Školiak - Kutálek s druhým menovaným zvýšila Skalica na 2:4. V závere tretiny sa pritvrdilo, ale gól už nepadol. Tretia tretina sa začala v réžii hostí, ktorí bez problémov zvýšili na rozdiel troch gólov. V 51. minúte Chovan síce znížil, čakal sa kontaktný gól, ale bez úspechu. Gólovo naladení Skaličania zvýšili Školiakom na šiesty gól a víťazstvo zvýraznil Pašek, ktorý tak dokončil siedmym gólom dielo skazy Dukly.

Joszef Daňo, asistent trénera Dukly Trenčín: "Ochorelo nám šesť hráčov základnej zostavy, ale nemôžeme sa na to vyhovárať. Urobili sme veľa chýb pred vlastnou bránou a Skaličania to dokonale využili. V prvej tretine to bol ešte vyrovnaný duel, ale keď nám súper odskočil o dva góly, bolo prakticky rozhodnuté."
Ján Faith tréner Skalice: "Z našej strany bola spokojnosť s vyhraným zápasom. Konečne sme sa dokázali presadiť v útoku a pritom neinkasovať. Všetci hráči dnes podali skvelý výkon a zaslúžene sme vyhrali." 

Slovan Bratislava - HK Spišská Nová Ves 7:0 (1:0, 2:0, 4:0)
Góly: 16. a 53. Kuľha, 23., 56. a 57. Demel, 31. a 43. Vaic. Rozhodovali: Lokšík - Brath, Bundil, vylúčení: 7:10 na 2 min., navyše: Čintala (Spišská) v 53. min 10+DKZ za nešportové správanie, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 2890 divákov.

Až na pár náznakov v úvode bolo veľmi skoro zrejmé, že Spišiaci nezopakujú proti favoritovi výkon z 1. kola a tentoraz prehrajú výrazne vyšším rozdielom. A to sa Slovan rozbiehal pomaly a proti pasívnemu súperovi mal aj kus smoly, keď v jednej minúte rozhodca pre posunutú bránku neuznal jeho dva góly. To už ale domáci viedli zásahom Kuľhu, ktorý sa presadil svojím typickým záťahom z pravej strany a vtipným bekhendom. V druhej časti mal bratislavský tím niekedy až drvivú prevahu, množstvo šancí, ale využil len dve. Najprv Demel zvýšil v presilovke šikovnou dorážkou a potom Vaic ukázal mladému spoluhráčovi Rusnákovi, ako za slávnych čias spoza siete prekonával brankárov jeho otec, Dárius Rusnák. Hostia pôsobili v niektorých úsekoch bezradne, nevedeli si prihrať a ich ustráchaný prejav sa najviac podpísal pod mimoriadne podpriemerný obraz hry. V tretej časti Slovan trochu poľavil v tlaku, ale aj tak v nej dal najviac gólov, keď využil dvojité expozé Čintalu. Hosťujúci obranca však videl iba jeden z dvoch gólov, ktoré spôsobil svojimi zákrokmi, lebo k nim pridal aj nešportové správanie a šiel predčasne pod sprchy. Záver zápasu patril hetriku Demela.

Antonín Stavjaňa, tréner Slovana: "Zápas sme odštartovali v takom dobrom rytme, akým sme ukončili predchádzajúci duel v Bystrici. Postupne sme obrátky ešte zvýšili a dali aj góly. Chlapci hrali v pohybe a veľmi dobre, v záverečnej tretine síce prestali až tak aktívne korčuľovať a radšej bavili divákov."
Marián Horváth, tréner Sp. N. Vsi: "Začali sme s prílišným rešpektom a keď sme dostali gól, už sa to viezlo. Slovan nás k ničomu nepustil a nás takáto prehra mrzí. Ale bude pre nás poučením a my ideme ďalej."

HC'05 B. Bystrica - HKM Zvolen 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
Góly: 16. a 52. Bulík, 42. Nedvěd - 13. Baláž, 45. Chovan. Rozhodcovia Baluška - Horínek, J. Tvrdoň, vylúčení 5:5, presilovky 0:2, v oslabení 1:0, 3681 divákov.

Tabuľkové postavenie predurčovalo domácich do roly favorita, no v derby sa papierové prognózy obyčajne rušia a na ľade sa nepísané pravidlo aj potvrdilo. Najväčším problémom oboch tímov v pretaktizovanom súboji bol streliť gól. Aj keď šancí sa rodilo dostatok, nová posila v bránke 'baranov' Čech Vojtek i jeho náprotivok J. Laco pustili po dvoch tretinách len po jednom góle. Pri prvom v 13. min z hokejky Baláža po forhendovej strele Pikkarainena pomohol šikovný teč, pri vyrovnávajúcom Bulíka v 16. min bola prioritná kolmá nahrávka Tománka, po ktorej sa Bulík rútil sám na brankára. Bystričania začali zápas s tromi veľkými šancami, no Dian, Tománek i Pardavý si zhodne vylámali na brankárovi Lacovi zuby. Potom sa hra vyrovnala, k Balážovmu gólu mohol pridať v 16. min L. Čierny ďalší zvolenský, no nedal a vzápätí z protiútoku Bulík vyrovnal. V druhej tretine domáci nevyužili od 25. min minútovú presilovku o dvoch hráčov, príležitosti sa rodili rovnocenne na oboch stranách, či už v 32. min Ižvolta a na druhej strane Tureka, alebo o minútu neskôr Tománka a o čosi neskôr Chovana. Najväčšiu šancu spálil v 35. min po prečíslení a vzornej spolupráci s Otčenášom zvolenský Turek, Vojteka v bránke aj oklamal, no trafil iba 'ľavú žŕdku. V záverečnej tretine rozjasal plné hľadisko v 42. min tak trochu nečakane Nedvěd, v brejku po vysunutí od Paľova trafil medzi Lacove betóny a pripísal si svoj premiérový gól v drese baranov. Už o dve minúty neskôr mohol zrovnať skóre Chovan, radosť si však odložil na 45. min, v presilovke zužitkoval nahrávku Hurtaja a začínalo sa odznova. Obe mužstvá túžili po troch bodoch, hra sa otvorila, v 50. min domáci Sabol tutovku gólom nezakončil, no v 52. min v oslabení po hrúbke Zvolenčanov na útočnej modrej prekrásne trafil Bulík pravý horný roh bránky a rozhodol o majiteľovi troch bodov, napriek obrovskej snahe Zvolenčanov, minútovej power-play, žŕdke Hurtaja v nej a šanciach Chovana a Tureka.

Miroslav Chudý (asistent trénera B. Bystrice): "Bolo to kvalitné derby, aj keď sa viac bojovalo ako hralo, k čomu prispel tiež nekvalitný ľad. V zápase každý chvíľku ťahal pílku, bolo to úplne vyrovnané, my sme sa spoliehali hlavne na kontry. V závere sa k nám priklonilo aj šťastie, možno vyhral naozaj šťastejší, no za víťazstvom sme išli cieľavedome a hráči si zaslúžia pochvalu."
Miloš Holaň (tréner Zvolena): "Vynikajúci zápas, pravé derby, dobrá návšteva, stretnutie malo všetko, čo bolo treba, nasadenie, šance na oboch stranách. Išli sme do vedenia, no bohužiaľ dostali sme rýchlo gól podľa pravidla nedáš, čo mal Laco Čierny dať, a dostaneš. V druhej tretine sme ubránili ťažké oslabenie o dvoch hráčov, mohli sme ju vysoko vyhrať, mali sme stopercentné šance i žŕdku sme nastrelili. V záverečnej časti sme po chybe Mäkiaha inkasovali gól, dostali sme sa však späť do hry, no opäť sme paradoxne v oslabení pykali. Až do poslednej chvíle sme sa snažili, opäť nám však zlyhali strelci."
Český brankár Martin Vojtek, nová posila banskobystrických 'baranov': "Bolo to ťažké stretnutie, vyhecované, medzi divákmi i na ľade. Nastúpil som do jamy levovej a bolo to o buď alebo. Vedel som, do čoho som vkročil a schuti som si zachytal. Ku koncu som dostával kŕče, 14 dní som nechytal zápas, mal som problémy, preto som musel často piť. V Banskej Bystrici som na limitovaný transfer na mesiac, pretože prvý brankár Petrík je zranený. Priznávam, mali sme aj šťastie, no šťastie praje pripraveným. Som hráčom Třinca, poslali ma na farmu do Šumperka, tak prečo neskúsiť slovenskú extraligu. Už som tu chytal pol sezóny v Žiline, vedel som, do čoho idem."
Tomáš Bulík, autor dvoch gólov domácich: "Ťažký zápas, v záverečnej tretine to bolo na vážkach, s dávkou šťastia sme strelili tretí gól v oslabení a už sme výsledok chvalabohu udržali. Či som bol muž zápasu, tak to nie, celý kolektív zaberal naplno a ja som šťastie, že mi to tam padlo. Na Jana Laca mám šťastie, dvakrát som ho teraz prekonal podobným spôsobom."

HK Orange 20 - MHk 32 Liptovský Mikuláš 3:1 (3:0, 0:1, 0:0)
Góly: 10. M. Bakoš (L. Hudáček, Andrej Šťastný), 11. M. Marinčin (Grošaft), 11. L. Hudáček (T. Devečka) - 22. Tomášek (Pohanka, M. Bartánus)
Vylúčení: 4:3 na 2 min, navyše: D. Devečka (Liptovský Mikuláš) na 10 min za nešportové správanie sa, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Halecký - Snášel, Zvrškovec, 319 divákov

Zostavy:
HK Orange 20: Kristín - Šiška, M. Marinčin, Pichnarčík, Jaborník, T. Devečka, Jankovič - M. Bakoš, Andrej Šťastný, L. Hudáček - Ján Sýkora, Šimčák, J. Gašparovič - Lisoň, Grošaft, Vandas - Uhnák, Petro, Cingel
Liptovský Mikuláš: Fikrt - Heš, Hučko, Kumstát, P. Lištiak, Privoznik, D. Devečka, M. Varga - V. Novák, J. Halaj, Cibuľa - Tomášek, Pohanka, M. Bartánus - Mikula, Kuric, Kriška - Kropáč, Roháč

Domáci začali zostra, keď v 10. a 11. min v rozmedzí 82 sekúnd nasúkali Liptákom hneď tri góly. Najprv Bakoš zatiahol puk do pásma, prihral Šťastnému, ktorý posúval na voľného Hudáčka. Jeho strelu ešte Fikrt vyrazil, ale na Bakošovu dorážku už bol prikrátky - 1:0. Potom po šiestich sekundách presilovej hry Grošaft vyhral buly a Marinčin hneď z prvej pálil a prestrelil Fikrta - 2:0. A tretí presný zásah pridal Hudáček, ktorý vo vzduchu tečoval strelu T. Devečku. Dve minúty po zmene strán Liptáci znížili na 1:3, keď Tomášek na dvakrát zužitkoval Pohankovu prihrávku. Domáci už dokonca stretnutia udržali náskok a zápas dotiahli po druhý raz v sezóne do víťazného konca.

MsHK Garmin Žilina - HC Košice 3:2 pp a sn (1:2, 0:0, 1:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 7. Krajči - 5. Šachl, 17. Gron. Rozhodujúci samostatný nájazd premenil Palovčík. Rozhodovali: Goga - Gašparík, Valach, vylúčení: 1:1, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1306 divákov.

Žilinčania sa pustili do svojho súpera bez rešpektu, ale možnosti Valu, Krajčiho a Hriňu v úvodných sekundách zostali nevyužité. Čo sa nepodarilo domácim, vyšlo hosťom. V 5. minúte z prakticky prvej šance prekonal Lipovského Šachl. O 120 sekúnd bolo vyrovnané, keď presilovú hru využil strelou spomedzi kruhov Krajči. V polovici úvodného dejstva mohli hostia opäť vyhrávať, Sýkora však nenamieril presne. V 17. minúte už ale domáci kapitulovali, keď sa v skrumáži najlepšie zorientoval Gron a poslal "vlkov" do šatní so sklonenými hlavami. Aj do prostrednej časti hry vstúpili domáci lepšie, veľké šance Plevu a Krajčiho však zmaril Lašák. V ďalšom priebehu tempo hry upadlo, diváci sa nedočkali rozruchu ani v početných výhodách jedného či druhého tímu. Až v 31. minúte výraznejšie horelo pred bránou hostí, avšak Krajči s Hriňom nedokázali svojimi tvrdými strelami nájsť recept na Lašáka. Žilinčania si dokázali v nasledujúcich momentoch vypracovať platonický tlak, ale reprezentačný gólman spoľahlivými zákrokmi držal svoje mužstvo vo vedení. Do tretej tretiny vstúpili oba celky opatrne, v 43. minúte iba symbolicky vyskúšal Lašákovu pozornosť Barinka. O štyri minúty mali domáci hokejisti výhodu presilovej hry o dvoch hráčov, pri tutovkách Palovčíka a Barinku však doslova čaroval gólman "oceliarov". Hneď po vyrovnaní pomeru hráčov na ľade však inkasoval, keď ho po prihrávke Drevenáka prestrelil Koložváry. V 50. minúte mohli domáci dokonca vyhrávať, ale samostatný únik Barinku zneškodnil skvelý Lašák. V záverečnej desaťminútovke sa roztrhlo vrece s vylúčeniami, hostia nedokázali využiť ani dvojnásobnú presilovú hru o dvoch hráčov a tak zápas dospel do predĺženia. V ňom mohli rozhodnúť hostia už v prvých sekundách, keď po efektnej prihrávke Kledrowtza sa ocitol sám pred bránou Bartoš, ale Lipovský jeho blafák zlikvidoval. Na druhej strane po zlom striedaní Košíc minul Koložváry po individuálnom prieniku bránu. Keď ani Grman z blízka neprekonal strážcu domácej svätyne, o víťazovi rozhodli samostatné nájazdy. V nich rozhodol už o celkovo štvrtom víťazstve Žiliny týmto spôsobom v tejto sezóne v desiatej sérii Miloš Palovčík.

Súvisiace články