Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na Záhorí divoký západ, v Turci debakel, pod Tatrami výhra nováčika
Zdielať na

Na Záhorí divoký západ, v Turci debakel, pod Tatrami výhra nováčika

Súhrn výsledkov nedeľňajších zápasov 12. kola

HC Slovan Bratislava - Dukla Trenčín 2:1 po sam. nájazdoch (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 33. Lipiansky (Lažo, Tesařík), rozhodujúci sam. nájazd Lipiansky - 22. Paroulek (Michel Miklík, Valčák)
Vylúčení: 6:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Višňovský - M. Junek, Šefčík, 3035 divákov
Zostavy:
Slovan Bratislava: Rybár - Sersen, Bohunický, Tesařík, Čajkovský, Štajnoch, Turunen - Kuľha, Hujsa, Demel - Lažo, Lipiansky, Vaic - Róbert Huna, A. Nedorost, Richard Huna - D. Skokan, O. Rusnák, V. Nemec

Trenčín: V. Kováč - Sekeráš, Trefný, Hančák, Hruška, Fatyka, Gábriš, Jarábek, Kvetan - Michel Miklík, Valčák, Paroulek - Tomík, Šimíček, Dubec - T. Radulay, Róbert Petrovický, Tybor - Filo, E. Hartmann ml., Balga

V úvodnej tretine videli diváci v bratislavskom Ružinove rýchly hokej, v ktorom si oba tímy vytvorili šance najmä pri presilových hrách. Obaja brankári - domáci Rybár i hosťujúci Kováč - však boli na mieste. Najväčšiu šancu si vypracovala Dukla, keď v 10. min nájazd dvojice Valčák, Paroulek zlikvidoval pozorný gólman Slovana. Na opačnej strane zaváhal pri brejku v rozhodujúcom momente Lipiansky.

Skóre otvoril v 22. min dorážkou pomedzi Rybárove betóny Paroulek, gól musel potvrdiť videorozhodca. Slovanu sa podarilo vyrovnať v 33. min: kombináciu vypracovanú počas presilovej hry zakončil do odkrytej bránky Lipiansky práve v momente, keď vylúčený Radulay skočil na ľad. Vzrušenie priniesla ešte 38. min, keď si tréner domácich Antonín Stavjaňa vyžiadal od hlavného rozhodcu konzultáciu s videoarbitrom po skrumáži pred bránkou Trenčína. Skóre sa však nemenilo.
V 42. min sa po hrubej chybe Tesaříka ocitol úplne sám pred Rybárom Šimíček, ale prestrelil. V rovnakej situácii pred bratislavským gólmanom nepochodil o minútu neskôr Miklík. V 48. min zvierali domáci Trenčanov pri Sekerášovom vylúčení, ale bez gólového efektu. V 54. min stratil na chvíľu orientáciu pri vlastnej presilovke vo svojom obrannom pásme Sersen, čo však Tomík nepotrestal. Zmenu skóre nepriniesla ani presilovka Trenčína pri vylúčení Nedorosta v poslednej minúte riadneho hracieho času, ktorá pokračovala aj v predĺžení - dokonca po vylúčení Bohunického aj 13 sekúnd päť na troch. Z veľkého tlaku Dukla nič nevyťažila a rozhodnutie museli priniesť až samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešnejší zásluhou Lipianskeho domáci. Slovanisti ešte v Ružinove v tejto sezóne neprehrali.

Antonín Stavjaňa (tréner Slovana Bratislava): "Musím pochváliť Paľa Rybára, ktorý má 50-percentný podiel na našom víťazstve. V prvej tretine sme hrali bez pohybu, v druhej sme sa spamätali až po góle Trenčína. Dokázali sme ubrániť v predĺžení oslabenie troch proti piatim. Keby sme po celý zápas hrali s takým nasadením, ako vtedy, asi by sme uhrali úplne iný výsledok."

Jozef Daňo (asistent trénera Dukly Trenčín): "Vedeli sme, že Slovan hrá dobre. Chceli sme predvádzať dobrú obranu a vyrážať z nej do protiútokov. Darilo sa nám to v prvej tretine. V druhej sme trochu zaspali. V treťom dejstve sme mali štyri gólové šance, z ktorých ak by sme dve premenili, mohli sme si odvážať víťazstvo. To by sme si dnes aj zaslúžili, keďže Slovan pôsobil ´zaspatým´ dojmom. Vynikajúci výkon podal Rybár, ktorý prakticky chytil sedem našich čistých šancí."

HKm Zvolen - HC K-Cero Nitra 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Góly: 37. Mäkiaho (Pavliš), 44. Michal Chovan (J. Kopecký, Pikkarainen), 60. Mäkiaho (Otčenáš, F. Turek) - 40. M. Štefanka (Gráčik, H. Ručkay)
Vylúčení: 8:7 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ország - Snášel, Smrek, 1680 divákov
Zostavy:
Zvolen: J. Laco - Huba, Pikkarainen, L. Čierny, Juraško, Tomaška, J. Valach, (10. Hraško) - Uusivirta, Kóňa, Gálik - Michal Chovan, Ľ. Hurtaj, J. Kopecký - Pavliš, F. Turek, Mäkiaho - V. Baláž, M. Jurík, Otčenáš - Marcinek
Nitra: M. Laco - Ďurák, Špelda, V. Vlk, König, Širokovs, Jass, M. Novák, Ďurkech - S. Saliji, T. Chrenko, M. Kováčik - Rumpel, Marek Slovák, E. Čaládi - Gráčik, M. Štefanka, H. Ručkay - Baran, M. Chrenko, Ľ. Dobrý

Prvá tretina pod Pustým hradom patrila hosťom z Nitry. Vytvorili si niekoľko šancí, ale nevedeli nájsť recept na domáceho brankára Laca. V presilovke sa mohli presadiť Marek Slovák i Rumpel, dobré príležitosti nevyužili ani Gráčik či Tomáš Chrenko. Vstup do druhej tretine však vyšiel domácim Zvolenčanom, ktorí začali hrať akoby pokropení živou vodou. Najprv neuspel pred hosťujúcim Lacom Hurtaj a v 24. min zle zakončil Mäkiaho. Hostitelia si vypracovali šancu aj v oslabení, Hurtaj však z dobrej pozície mieril

Nitrania sa prebrali až v polovici zápasu, keď v šanci bol Tomáš Chrenko, ktorý si nakorčuľoval pred zvolenského gólmana, ale neprekonal ho. Úvodný gól videlo poloprázdne hľadisko v 37. min. Zvolenčania ťažili z presilovky: Pavliš našiel Mäkiaha, ktorý pohotovou strelou prekonal Marka Laca. Nitrania odpovedali gólom do šance - 3 sekundy pred koncom druhej časti hry Ručkay potiahol puk do tretiny a po prihrávke Gráčika sa presadil pri ľavej žrdi umiestnenou strelou Štefanka.

V tretej tretine Zvolenčania opäť ťažili z presilovej hry, keď v 44. min vyšachovali nitriansku obranu Pikkarainen s Kopeckým a z gólu sa tešil Chovan. V 50. min mohol z dobrej pozície prekonať Laca Gálik, no nepodarilo sa mu to. Na opačnej strane o tri minúty neskôr mali vyrovnávajúci gól na hokejke S. Saliji, T. Chrenko i Kováčik. Skórovať sa nepodarilo ani Slovákovi v 57. min, keď nevyužil jednu z viacerých šancí Nitry. V závere hostia už mysleli iba na útok a zabudli na zadné dvierka, z čoho ťažil 34 sekúnd pred koncom zápasu zblízka Mäkiaho po Otčenášovej prihrávke.

Miloš Holáň (tréner Zvolena): "V prvej tretine bola Nitra lepšia, mala šance, ale nás podržal brankár Laco. V druhej tretine sme mali viac z hry my, vytvorili sme si príležitosti a išli do vedenia gólom z presilovky. Našou hlúposťou sa však súperovi podarilo tri sekundy pred koncom druhej tretiny vyrovnať. Rozmýšľal som, či na hráčov v kabíne budem kričať alebo zostanem mierny. Napokon som sa rozhodol pre druhú možnosť, čo sa vyplatilo. Dali sme gól na 2:1 a potom sme si už vedenie umnou hrou ustrážili. Čakali sme na chybu súpera a tá prišla."

Ivan Černý (asistent trénera Nitry): "Budem stručný - v tretej tretine sme mali niekoľko šancí, ale nedokázali sme streliť gól, čo nás mrzí. S jedným presným zásahom sa nedá vyhrať. Keď nevyužijeme šance, nemôžeme pomýšľať na víťazstvo."

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC'05 Banská Bystrica 3:5 (3:2, 0:0, 0:3)
Góly: 8. Kuric (D. Devečka, Mikula), 9. Tomášek (M. Bartánus, Pohanka), 17. Pohanka (Tomášek, M. Bartánus) - 6. P. Frühauf (Dian, Jánoš), 15. Jánoš (Ľ. Sabol, P. Frühauf), 47. Ľ. Sabol (Ižvolt, Drotár), 50. Jánoš (Bauer), 51. Ižvolt (Drotár)
Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Bednár, T. Orolin, 1110 divákov
Zostavy:
Liptovský Mikuláš: Šiarnik - D. Devečka, Privoznik, Heš, M. Varga, Kumstát, P. Lištiak, M. Bača - Kropáč, Halaj, Cibuľa - Kriška, Kuric, Mikula - Tomášek, Pohanka, M. Bartánus - Roháč, Blaščík
Banská Bystrica: Fedor - Vizváry, Bauer, P. Frühauf, Vantroba, Bambúch, Biro, A. Mrena - Nedvěd, Bulík, Pardavý - Dian, Ľ. Sabol, Jánoš - Ižvolt, Češík, Drotár - Tonkovič, Paľov, T. Sýkora

Tradičné stredoslovenské derby bolo od začiatku rušné. Lepšie začali domáci a mali dobré šance, ale ako prví skórovali hostia. V 6. min bol vylúčený Cibuľa a za 37 sekúnd Frühauf prestrelil Šiarnika v bránke Liptákov. V 8. min však Kuric vyrovnal a o 30 sekúnd už bolo 2:1 pre Liptovský Mikuláš, keď Fedora prekonal Tomášek. V 15. min bol vylúčený domáci Privoznik a už po deviatich sekundách využil Jánoš druhú presilovku hostí. Liptáci sa však nevzdávali a o dve minúty ich Pohánka dostal opäť do vedenia. V druhej časti mali obe mužstvá výborné šance, ale ani jedno ich nedokázalo využiť. V závere tretiny sa súperi už zamerali na opatrnosť a defenzívu. Posledné dejstvo začali lepšie Liptáci, ale svoje príležitosti premárnili. Keď hostia v 47. min vyrovnali gólom Sabola, Liptáci úplne odpadli. Počas minúty inkasovali z hokejky Jánoša a Ižvolta a prakticky bolo rozhodnuté. V závere stretnutia sa hostitelia ešte snažili upraviť výsledok, ale brzdila ich kŕčovitosť.

Pavel Paukovček (asistent trénera L. Mikuláša): "Dve tretiny sme boli lepším mužstvom. Súpera sme dostali pod tlak a viedli sme. V tretej tretine sme nepochopiteľne začali vymýšľať, dostali sme dva góly. To rozhodlo o výsledku. Po tých chybách, ktoré sme urobili, sme si ani nezaslúžili uspieť."

Miroslav Chudý (asistent trénera B. Bystrice): "Začali sme dobre, išli sme do vedenia, ale potom sme urobili hrubé individuálne chyby, čo domáci využili vo svoj prospech. V tretej tretine sme sa vrátili k svojej hre a myslím si, že sme zvíťazili zaslúžene."

HK 36 Skalica - MsHK Garmin Žilina 5:6 (2:3, 0:2, 3:1)
Góly: 13. D. Pašek (Kocák, Jarolín), 14. Hranáč, 45. Jendek (D. Pašek), 45. Kocák (D. Pašek, Jarolín), 49. R. Hartmann (Pálffy, R. Školiak) - 2. M. Kokavec (Hreus), 11. Hriňa (Nádašdi, Barinka), 11. Škoda (Nádašdi, Rúfus), 23. Škoda (Vala), 31. Rúfus (R. Liščák, Škoda), 42. Drevenák (M. Kokavec, M. Hreus)

Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Rudý - M. Novák, Stano, 2815 divákov
Zostavy:
Skalica: Falter (10. Kotvan) - Gründling, Hranáč, Gula, M. Výborný, Škadra, R. Jendek, Beňa, Škápik - Pálffy, Zálešák, R. Hartmann - Kutálek, R. Školiak, Šátek - T. Višňovský, Jarolín, Kocák - Lušňák, Novák, D. Pašek
Žilina: Lipovský - Nádašdi, Rúfus, Hriňa, Bobček, M. Horák, Turoň, V. Urban, Kolarz - R. Liščák, Vala, Škoda - Palovčík, Pleva, P. Barinka - M. Kokavec, M. Hreus, Drevenák - Valášek, Koložváry, Hájnik

Už úvodné sekundy v Skalici sa niesli v znamení gólovej radosti, ktorá prepukla na strane hostí, keď hneď prvá strela z hokejky Kokavca prešla za Falterov chrbát. S gólmi akoby sa rozsypalo vrece a hostia sa radovali opäť - tentoraz v 11. min využili početnú výhodu o dvoch hráčov a na 2:0 z presilovkového kolotoča zvýšil Hriňa. Na trestnej lavici však ešte stále oddychoval Hartmann, ktorý dostal trest za vyhodenie puku, a tak Žilinčania neváhali a využili i túto výhodu: len o necelých 30 sekúnd si na Falterovi "zgustol" ďalším gólom Rúfus. Domáci nerezignovali a bleskovo odpovedali: v 13. min dostal perfektnú prihrávku od Kocáka Pašek a strelil prvý gól Skalice a ani nie o minútu potrestal nevydarené striedanie hostí Hranáč - znížil tým náskok Žilinčanov na jediný gól.

V prvej minúte druhej tretiny si to nasmeroval na Kotvana Barinka, svoju samostatnú akciu pre Výborného hákovanie nedokončil a bolo nariadené trestné strieľanie. Brankár Skalice bol v tomto súboji úspešnejší, ale hostia si nenechali pokaziť chuť a v 23. min strelou do rohu skóroval Škoda. Domáci si šancu vytvorili až v 26. min, puk však za Lipovského chrbtom neskončil, hoci niektorí zo Skaličanov už mali ruky nad hlavou. Naopak, presne v polovici stretnutia pripravili Žilinčania pre Kotvana horúce chvíle. Najprv sa prezentoval Liščák a vzápätí úspešnejšie pálil Rúfus, ktorý pridal piaty gól svojho tímu.

Začiatok poslednej tretiny sa niesol v znamení gólov. V 43. min Kotvan ešte vyrazil, na nasledujúcu Drevenákovu strelu bol už prikrátky. Zdalo sa, že je rozhodnuté. Domáci však zabrali a ich odpoveď prišla hneď dvakrát - v 45. min znížil Jendek a len o pár sekúnd neskôr si pripísal presný zásah Kocák. Skaličanom dodali góly sily, hostia sa nevedeli dostať z pásma a tak sa skóre menilo i v 49. min, keď po spolupráci so Školiakom a Pálffym dal spred bránky kontaktný gól Hartmann. Na skalickom štadióne zapracovali i nervy, keď Lipovský po odpískanom zakázanom uvoľnení potiahol Zálešáka a to vyprovokovalo viacerých hráčov k menšej výmene názorov. Skaličania mali v posledných minútach prevahu a pálili zo všetkých pozícií a uhlov, ale vytúžený vyrovnávajúci gól im to už

Ján Faith (tréner Skalice): "Doma nemôžeme dostať šesť gólov, chalanom však patrí všetka česť, že ich nepoložili. Mali sme mnoho šancí na vyrovnanie, ale nepodarilo sa nám to - v premieňaní šancí boli hostia úspešnejší."

Ladislav Spišiak (tréner Žiliny): "Po výprasku so Zvolenom sme pomenili formácie a prinieslo to efekt. Úvod zápasu bol z našej dobrý, a hoci sa na nás Skalica doťahovala, heroickým výkonom sme si udržali víťazstvo."

HK Poprad - HK Spišská Nová Ves 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Góly: 26. A. Kroták (Klouda, Škovira), 45. Škovira (A. Kroták) - 30. S. Pavličko (Holečko), 35. J. Prokop (Gurčík, Vartovník), 42. Macejka (L. Jurík, Ďaloga)
Vylúčení: 10:8 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Gašparík, Zvrškovec, 4058 divákov

Zostavy:
Poprad: Šimonovič - Fabian, Bartoň, Jasečko, D. Brejčák, J. Brejčák, Michal Segľa, Dora, M. Žemba - Škovira, Klouda, Haščák - Mašlonka, Šechný, Lapšanský - P. Segľa, Rataj, A. Kroták - Čížek, Svitana, Majeský
Spišská Nová Ves: Polc - M. Školiak, Borovský, Ďaloga, Čintala, Petruk, Gurčík, M. Horský, Leskovjanský - Holečko, S. Pavličko, Smotrila - Staroň, L. Jurík, Macejka - Vartovník, J. Prokop, Farkašovský - Lemešáni, Heizer, Hübler

Derby pod Tatrami sa rozbehlo podľa predstáv. Od úvodu produkovali oba tímy podporované búrlivým publikom kvalitný hokej. Po domácom tlaku v prvej presilovke zahrozili Spišiaci, ktorí mohli otvoriť skóre Smotrilom. Výbuch radosti domácich fanúšikov potom takmer vyvolala Lapšanského strela, ale puk v bránke neskončil. Hostia mali k dispozícii i početnú výhodu o dvoch hráčov, vyloženú šancu si však nepripravili. Na bezgólovom stave sa nič nezmenilo ani po Staroňovej tutovke zo 16. min.

Druhú dvadsaťminútovku otvorila presilovka Popradu a počas nej šance Šechného a Kloudu. Skóre otvoril až v 26. min domáci kapitán Kroták, ktorý z bezprostrednej blízkosti prekonal Polca. Hostia dokázali vyrovnať v polovici stretnutia, keď skóroval dlhoročný bývalý hráč "kamzíkov" Pavličko. Spišiaci sa dostali do vedenia v 35. min: ľahkú strelu Gurčíka vyrazil Šimonovič priamo na hokejku Prokopa - 1:2.

Do záverečnej časti vstupovali Popradčania s vedomím, že musia streliť gól, ale hneď na jej začiatku po kombinácii ex-Zvolenčanov zvýšil náskok Spišiakov Macejka. Keď už sa zdalo, že "kamzíci" sa budú zviechať iba ťažko, vypálil Polcovi rybník tvrdou ranou Škovira a znížil znovu na rozdiel gólu. Napätie sa s pribúdajúcim časom stupňovalo a rozhodnutie mal na hokejke Jurík, ktorý však nepremenil trestné strieľanie. Poprad túžil vyrovnať, ale Spišiaci odolávali a vďaka pozornému výkonu brankára Polca tlak domácich napokon ustáli.

Vladimír Klinga (tréner Popradu): "Videli sme klasické derby - bojovné, plné nasadenia i emócií, s peknými akciami na jednej i druhej strane. Žiaľ, bez využitia streleckých príležitostí sa nedá zvíťaziť. V tretej časti sme chceli zvrátiť stretnutie, ale znovu sme zlyhali v oblasti hernej disciplíny, keď sme mali až piatich vylúčených.“
Marián Horváth (tréner Sp. Novej Vsi): "Prvá tretina mala náboj, hrali sme disciplinovane. Poprad mal prevahu, ale nás podržal brankár. Druhú časť sme začali dobre, ale gól sme z brejku nedali a hneď sme inkasovali. Zvýšenou bojovnosťou a aj so šťastím sme stav obrátili a v tretej tretine sme sa sústredili na udržanie výsledku.“

MHC Martin - HC Košice 2:7 (0:2, 1:2, 1:3)
Góly: 33. I. Ďatelinka (Markovič, Themár), 59. Škumát (M. Beran, Trokan) - 7. R. Jenčík (Šimurda, Kledrowetz), 13. R. Jenčík (Šimurda, P. Mikuš), 22. P. Mikuš (Juraj Sýkora, Šachl), 36. R. Jenčík (Mertel, Šimurda), 43. Juraj Faith (tr. strieľanie), 50. Húževka (S. Gron, Juraj Sýkora), 51. Šimurda (Mertel)
Vylúčení: 6:11 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák - Horínek, Tvrdoň, 3300 divákov
Zostavy:
Martin: Križan (22. Dzubina) - Polák, Drgoň, Pozník, Klepáč, Šimka, I. Ďatelinka - Uram, L. Říha, Trokan - Appel, Jabrocký, I. Dornič - Themár, Markovič, Galamboš - Škumát, M. Beran, Hančiak
Košice: Lašák (8. - 10. min Halász) - J. Tabaček, M. Gajdoš, Kledrowetz, Grman, P. Mikuš, Deyl - Rudolf Huna, Juraj Faith, P. Bartoš - Húževka, S. Gron, Höglund - Dravecký, Šachl, Juraj Sýkora - R. Jenčík, Mertel, Šimurda

Martinčania v zápase s úradujúcim majstrom sklamali na celej čiare. Tréner Dušan Gregor síce poprehadzoval útoky a v zostave nezostal kameň na kameni, ale zmena k ničomu neviedla. Domáci pôsobili na ľade v prvej desaťminútovke neisto a iniciatívu prevzali na svoje hokejky Košičania, ktorí sa tiež potrebovali chytiť. V 7. min k tomu urobil prvý gólový krok Jenčík: brankár Križan ešte vyrazil Šimurdovu strelu, ale na dorážku už nestačil reagovať. O štyri minúty mohlo byť vyrovnané, ale Dorničov puk ako z podnosu netrafil Uram do prázdnej Lašákovej bránky. Trest na seba nenechal dlho čakať. V 13. min prekĺzla Jenčíkom nahodená strela z rohu klziska medzi žŕdku a Križanov betón. Martinčania sa nevzdávali, zatlačili "oceliarov" pred Lašáka. V 16. min zvonila po strele Appela ľavá Lašákova žŕdka. Keď vyriešil košický gólman na konci prvej tretiny aj niekoľko skrumáži pred svojou bránkou, ustrážili si hostia 2-gólové vedenie.

Na začiatku druhej tretiny potrestal chybu martinskej obrany P. Mikúš. Križan potom odkorčuľoval na striedačku a nahradil ho Dzubina. Martinská "artiléria" zlyhávala najmä v presilovkách. V 25. min nepremenili domáci dokonca ani 120 sekúnd trvajúcu výhodu o dvoch hráčov. V polovici zápasu sa však predsa len dočkali: dobre chytajúceho Lašáka vyšachovali Markovič s Ďatelinkom - 1:3. V 36 min. opäť zaúradoval štvrtý košický útok a s chuťou hrajúci Jenčík poslal hetrikom svoj tím znovu do trojgólového vedenia.

Aj začiatok tretej tretiny vyšiel lepšie východniarom. V 43. min Polák zastavil unikajúceho Faitha nedovoleným zákrokom a ten rutinérsky premenil trestné strieľanie. S prehľadom hrajúci "Čadovci" potom knokautovali domácich v 50. min, keď pridali dva góly v rozpätí 45 sekúnd. Bodku za zápasom obstaral domáci Škumát.

Hlasy:
Dušan Gregor (tréner Martina): "Veľmi ťažko sa mi tento zápas hodnotí. Dobre sme začali, ale súper potrestal naše chyby a išiel do dvojgólového náskoku. Škoda, že sme nestrelili v prvej tretine z množstva šancí kontaktný gól. V čase, keď sme začali dvíhať hlavy, Košice pridali štvrtý gól. Konečný výsledok je pre nás krutý. Nie som spokojný s prístupom niektorých hráčov. Musíme sa o tom porozprávať.“
Pavel Hulva (asistent trénera Košíc): "Dať v Martine sedem gólov je príjemné. Zvládli sme začiatky tretín i oslabenia, v ktorých sme hrali dobre. Podržal nás aj brankár Lašák. Som rád, že sa dostávame do hernej pohody.

Súvisiace články