Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Ak HC Slovan nezaplatí mestu dlhy, pravdepodobne nebude hrať ani extraligu
Zdielať na

Ak HC Slovan nezaplatí mestu dlhy, pravdepodobne nebude hrať ani extraligu

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Hokejový klub HC Slovan Bratislava má finančné problémy. Magistrát mesta tieto dni oznámil, že ak nezaplatia svoje dlhy, pravdepodobne nebude hrať ani extraligu. Termín splatnosti majú do 30. júna.

Bratislava požaduje najprv splatenie dlhov voči mestu vo výške viac ako milión eur. Informoval o tom bratislavský magistrát. Členovia predstavenstva HC Slovan na konci mája vyhlásili, že klub neplánuje pokračovať v súťaži KHL, ale chcú hrať v slovenskej extralige a naďalej používať hokejový štadión Ondreja Nepelu. Ak Slovan nezaplatí svoje dlhy včas, musí klub využiť iný štadión, kde by mohol hrať extraligu. Jednou z možností je aj zimný štadión v Ružinove, kde ale hráva iný klub HC Bratislava a hala je v časoch extraligy vyťažená. Vedeniu hokejového klubu preto neostáva nič iné, ako zaplatiť mestu miliónový dlh.

Podľa viceprimátora Bratislavy Juraja Káčera je ďalšia spolupráca s vedením Slovana ťažko predstaviteľná. "Vedenie HC Slovan je neseriózny partner. Pre ich dlhy je mestská organizácia STaRZ v druhotnej platobnej neschopnosti, čo ohrozuje bratislavské športoviská ako napríklad kúpaliská Pasienky alebo Zlaté piesky. Na druhej strane značka Slovan patrí k Bratislave, súčasné vedenie ju decimuje, a preto urobíme všetko pre jej zachovanie do budúcna. Možno aj vo vlastníctve mesta," uviedol na sociálnej sieti Juraj Káčer.

Magistrát pripravuje aj alternatívy pre využitie priestorov na iné podujatia pre prípad, že Slovan na štadióne skončí. "Samozrejme, naďalej dlh vymáhame aj súdnou cestou. Vo veci je podaných viacero žalôb," uviedol hovorca magistrátu Peter Bubla.

Celkový dlh HC Slovan voči mestu je viac ako milión eur a dlh Slovan Bratislava mládež je viac ako 135-tisíc eur.

Súvisiace články