Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Chára nedohral duel na ľade St. Louis. Kapitán Bruins skončil po zásahu pukom do tváre so zlomenou čeľusťou
Zdielať na

Chára nedohral duel na ľade St. Louis. Kapitán Bruins skončil po zásahu pukom do tváre so zlomenou čeľusťou

Archívna reportáž

BOSTON / Slovenský kapitán Medveďov nedohral pondelkový duel na ľade St. Louis po zásahu pukom do tváre. Z duelu vyšiel so zlomenou čeľusťou. Otázne preto je, či v piatom zápase série vôbec nastúpi.

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára je bojovník na pohľadanie a neraz to už aj dokázal. Kapitán Bostonu Bruins v aktuálnej finálovej sérii o Stanleyho pohár v zámorskej NHL proti St. Louis Blues nedohral dva z doterajších štyroch zápasoch, v oboch prípadoch šlo o nepríjemné zranenia. V prvom zápase v tretej tretine dostal úder pukom do predlaktia od súperovho Vladimira Tarasenka a musel dolu z ľadu.

Na postihnutom mieste sa objavila krv a slovenského obrancu museli zašívať. Vo štvrtom súboji to "schytal" ešte viac - ľadovú plochu musel opustiť už v druhej tretine, keď ho zasiahol do tváre puk po zablokovanej strele Braydena Schenna. Neskôr sa síce objavil na striedačke s celotvárovým krytom, no neabsolvoval už ani jedno striedanie.

Po návrate do Bostonu putoval na detailné vyšetrenie, ktoré potvrdilo zlomeninu čeľuste. To, či Chára v noci zo štvrtka na piatok nastúpi v piatom zápase série, sa rozhodne neskôr. Slovenského beka síce len tak niečo z hry nevyradí, ale tréner Bruce Cassidy sa chystá aj na alternatívu, že 42-ročný trenčiansky rodák v ďalšom súboji nenastúpil. "Zvážime jeho stav a uvidíme, ako na tom bude," uviedol Cassidy. Možnou náhradou by mohol byť Steven Kampfer.

Stav finálovej série Bruins - Blues 2:2

"Je to ľavák, čo musíme brať do úvahy," dodal Cassidy, ktorý má k dispozícii do obrany aj Jeremyho Lauzona, Urha Vaakanainena alebo Jakuba Zbořila. Po štyroch dueloch o Stanleyho pohár je stav finálovej série medzi Bruins a Blues vyrovnaný 2:2. Piaty súboj bude na programe vo štvrtok v bostonskej TD Garden. Zdeno Chára je kapitánom Bostonu od leta 2006 a v sezóne 2010/2011 priviedol "medveďov" k zisku prestížnej hokejovej trofeje.

Útočník Islanders Matt Martin si trúfol na 206 cm obra Cháru. Skončil, ako inak, veľmi rýchlo na ľade. Viac vo videu:

Súvisiace články