Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Hokejová horúčka na Slovensku stúpa. Organizátori nechcú nič podceniť
Zdielať na

Hokejová horúčka na Slovensku stúpa. Organizátori nechcú nič podceniť

BRATISLAVA / Hokejová horúčka na Slovensku stúpa. Do otvorenia Majstrovstiev sveta zostáva necelých 24 hodín. Nervozita i očakávania rastú a pribúdajú aj bezpečnostné a dopravné obmedzenia. Televízny signál zo šampionátu pôjde do 151 krajín. Organizátori nechcú nič podceniť.

Všetko je pripravené, stačí už len poupratovať a môže sa ísť na vec. Kým na ľade sa to začne iskriť až zajtra popoludní, v zákulisí šampionátu to vrie už niekoľko týždňov. 

Do Bratislavy a Košíc sa postupne zlietajú výpravy všetkých tímov i prví fanúšikovia. No a zdá sa, že všetko dosiaľ funguje na jednotku. "Stretol som sa takmer so všetkými tímami a žiadny z nich sa zatiaľ na nič nesťažoval. Verte mi, toto nie je normálne," uviedol generálny sekretár IIHF Horst Lichtner. 

Záujem o majstrovstvá sveta je veľký, čo potvrdzuje aj takmer 80 precent predaných lístkov. Šampionát tak stratový nebude. Napriek tomu, že fanúšikovia majú stále k dispozícii približne 20 % vstupeniek, nie je vylúčené, že pred samotnými zápasmi k nim pribudnú ďalšie – tento raz však na čiernom trhu.

"Dúfam, že nebude veľa takýchto problémov a ľudia, ktorí si poctivo kúpili lístky, sa dostanú na štadión bez problémov," povedal riaditeľ organizačného výboru IIHF Igor Nemeček. 

​​V deň zápasu budú môcť cestovať mestskou hromadnou dopravou zadarmo. No kým v Košiciach sa nedajú vylúčiť štrajky vodičov, v Bratislave sa túto hrozbu podarilo v poslednej chvíli odvrátiť. Na štadióny sa ale radšej treba vybrať aspoň hodinu pred zápasom. "Sú tu bezpečnostné kontroly, ktoré sme si nevymysleli my, je taká situácia vo svete, musíme mať tie bezpečnostné rámy," dodal Nemeček. 

Obe hokejové mestá si určite finančne polepšia. Do Bratislavy a Košíc sa totiž chystajú tisícky fanúšikov, no a k nim sa pridá aj množstvo domácich priaznivcov najmä nášho tímu.

Rušno však bude aj vo vzduchu. Pred a počas majstrovstiev je totiž iba na bratislavskom letisku ohlásených okolo 40 mimoriadnych letov. Rekordný náklad, až 8 ton materiálu, si k nám priviezli Rusi a nezabudli pribaliť ani najväčšie hokejové hviezdy. "Je tu zatiaľ registrovaných 106 hráčov z NHL," uviedol Nemeček. 

Súvisiace články