Skoro jasno
15°
Bratislava
Golonka: Neočakávam titul majstra sveta
Zdielať na

Golonka: Neočakávam titul majstra sveta

"Ale nie som skeptik," hovorí slovenská hokejová legenda Jozef Golonka o šancách našich hokejistov v zámorí na Majstrovstvách sveta v hokeji. <b>VIDEÁ: Jozef Golonka o nadchádzajúcich majstrovstvách</b>

Svetový šampionát sa blíži, už v sobotu čaká Slovensko v základnej C-skupine v Halifaxe zápas s Nórskom. Fanúšikovia majstrovstiev však budú tentokrát zápasy pozorovať až z druhej strany svetadielu, prvýkrát v histórii sa totiž odohrávajú na pôde Kanady. Či všadeprítomný skepticizmus o šancách nášho tímu je oprávnený a čo si o ňom myslí, nám porozprávala známa hokejová legenda Jozef Golonka.

Nášmu tímu totiž svoje nie povedalo veľa slovenských hokejistov zo zámorskej NHL, ktorí pre nás predstavovali veľkú nádej a posilu (spomeňme napríklad Andreja Meszároša, Zdena Cháru, Pavla Demitru či Branka Radivojeviča). Z toho vyvstal veľký skepticizmus, či pesimizmus ohľadne nášho budúceho umiestnenia na tohtoročných Majstrovstvách sveta v hokeji.

"Nezahadzujme flintu do žita," hovorí Jozef Golonka, ktorý síce titul majstra sveta pre náš tím a našu krajinu nečaká, ale palce bude držať, aby sa aspoň dobre umiestnilo. Ako sám hovorí, majstrovstvá vždy prinesú nejaké prekvapenia, tak dúfajme, že len nie na náš úkor. "Skupinu by sme mali uhrať," konštatuje pri retrospektívnom pohľade na zloženie našej základnej C-skupiny, kde najväčší problém vidí najmä v Nemcoch.

VIDEO1: Ako Jozef Golonka hodnotí našich súperov v základnej skupine, v čom vidí naše slabiny a na čo si treba dávať pozor:

"Videl som Rusov a tí budú kvalitní, budú naozaj kvalitní," hodnotí Golonka ruský tím, ktorý sa tento rok stretne s Českom, Dánskom a Talianskom v základnej D-skupine. A ako vidí šance na úspech tento rok u všetkých zúčastnených krajinách?

VIDEO2: Golonka o tímoch jednotlivých krajín:

Môžme byť teda optimistickí či pesimistickí, keď sa spätne pozrieme na zloženie nášho tímu a predstavíme si ho v zápasoch s ostatnými hráčmi a tímami? V každom prípade, Golonka upozorňuje, aby sme sa nevzdávali, keďže sa majstrovstvá ešte ani len nezačali.

VIDEO3: