Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Banská Bystrica postúpila do extraligy
Zdielať na
Hokej

Banská Bystrica postúpila do extraligy

Zdroj: Tal Atlas

HK Spišská Nová Ves - HC ´05 Banská Bystrica 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) - konečný stav série: 1:4

Hokejisti HC ´05 Banská Bystrica sa stali víťazmi play off I. ligy a vybojovali si postup do extraligy. V piatom finálovom súboji zvíťazili Bystričania v sobotu na ľade Spišskej Novej Vsi tesne 1:0 a v sérii triumfovali celkovým skóre 4:1.

Jediný a zároveň rozhodujúci gól piateho finále, ktorý mal postupovú cenu, dosiahol v 58. min obranca hostí Miroslav Brumerčík. Banská Bystrica sa v najvyššej súťaži predstaví po deviatich rokoch.

Hokej - I. liga - play off - finále - 5. zápas (hralo sa na 4 víťazstvá):

HK Spišská Nová Ves - HC ´05 Banská Bystrica 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) - konečný stav série: 1:4
Gól: 58. Brumerčík
Vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše: L. Novák (Sp. Nová Ves) na 10 min za napadnutie hokejkou, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: J. Konc - Mášik, Stano, 3500 divákov

Hostia vstúpili do piateho finálového dielu lepšie. V 11. min J. Babic korčuľoval sám na Hudáčka, ale neuspel. V 16. min sa na konci presilovej hry takmer presadil Ižvolt, ale spoľahlivý gólman Hudáček opäť zahasil črtajúci sa požiar pred domácou bránkou. V druhej tretine videli necelé štyri tisícky divákov na Spiši odlišný priebeh, ale opäť bez gólovej pointy. Domáci začali lepšie korčuľovať a zatlačili hostí do defenzívy. V 26. min sa zoči-voči Lacovi nepresadil Kristian a o dve minúty neskôr Staroň. Banskobystrická lavička reagoval dokonca oddychovým časom, len aby zastavila domácich v rozbehu.

V 35. min mali Bystričania ideálnu príležitosť na skórovanie, ale dvojminútovú presilovku 5 proti 3 nevyužili. V tretej tretine kvalitný zápas vygradoval, ale keďže ani Spišiaci nedokázali využiť presilovku o dvoch mužov, čakalo sa, kto urobí osudnú chybu. Tá napokon prišla v podaní inak výborne chytajúceho domáceho brankára Hudáčka, ktorý dve minúty pred koncom zle rozohral. Jeho chybu využil obranca hosťujúci Brumerčík na jediný gól zápasu, ktorý posunul hokejistov spod Urpína do extraligy. Po stretnutí vypukli na Spiši postupové oslavy hosťujúcich fanúšikov.

Zdielať na